Deel dit artikel
-

RTL krijgt video-exploitatie De Telegraaf en Dumpert

Dochterbedrijf SpotX van RTL gaat de inventory van Dumpert en De Telegraaf verhandelen op verzoek van uitgever TMG.

Voor aanvang van video’s op genoemde sites is er ruimte voor korte commercials. Tot op heden verzorgde De Telegraaf zelf de exploitatie, maar dat wordt met het nieuwe contract uitbesteed aan SpotX. TMG blijft daarnaast ook zelfstandig video-advertentieruimte verkopen.

Ernst Keyzer, directeur TMG digital: “Met de digitale proposities van De Telegraaf en Dumpert realiseren we indrukwekkende bereikcijfers binnen verschillende doelgroepen: maandelijks ruim 24 miljoen videoviews op Telegraaf.nl en 150 miljoen videoviews op Dumpert.nl. Door de handen ineen te slaan met RTL kunnen adverteerders en mediabureaus hun campagnes kwalitatiever en over de volle breedte van het medialandschap inzetten.”

De bestedingen aan programmatic ingekochte videoreclame, want daar gaat het bij SpotX over, groeiden in 2016 met 95 procent tot 34 miljoen euro. Daar worden de bestedingen bij Facebook en Google niet in meegerekend, omdat die partijen geen openheid van zaken geven aan Deloitte. Die onderzocht de digitale mediabestedingen in Nederland voor IAB Nederland.

SpotX verzorgt sinds kort ook voor de STER de technische kant van de programmatic exploitatie.

Foto: Yann Cœuru (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander

Dat is mooi. Dan kan RTL direct even in de boeken van Dumpert kijken. RTL Ventures neemt de toko dan over een jaar over van TMG. Slimme zet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond