Deel dit artikel
-

Ruim 240.000 MyOrder-betalingen bij WK Hockey

Bezoekers van de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den Haag hebben volop gebruikgemaakt van MyOrder Cashless Betalen. In de afgelopen twee weken is 244.000 keer betaald via de betaalsticker, het merendeel (211.000) in een van de horecagelegenheden. Dat meldt de Rabobank, eigenaar van MyOrder.

Met de betaalsticker van MyOrder konden bezoekers snel en gemakkelijk betalen bij de speciale terminals in de horeca en de shops van het WK (33.000 keer). Alleen op locaties waar grote bedragen werden afgerekend, konden bezoekers van het WK Hockey ook met hun bankpas of creditcard terecht.

Tijdens het WK zijn ruim zestigduizend betaalstickers uitgegeven, waarvan een derde is gebruikt als prepaidkaart. Twee derde is ter plekke gekoppeld aan de MyOrder-app, zodat het tegoed makkelijk via de smartphone kan worden aangevuld en beheerd. Door de betaalsticker op de smartphone te plakken en de app te installeren, wennen gebruikers bovendien aan het betalen met hun mobiele telefoon. De laatste speeldag is nog niet in deze cijfers meegenomen.

De MyOrder-app is de afgelopen twee weken meer dan veertigduizend keer gedownload en was daarmee de meest gedownloade gratis app in de App-store. Bij de oplaadpunten in het WK-dorp hebben bezoekers hun MyOrder-portemonnees in totaal 57.000 keer bijgevuld via een pinbetaling, met gemiddeld 38 euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

Luc

Geen verrassing; aangezien je wel MyOrder moest gebruiken wilde je iets eten of drinken. Overigens wel omslachtig dat je een App kon installeren op een telefoon met RFID, en er vervolgens nog een aparte MyOrder RFID sticker op moest plakken.

EVDP

dit toont aan dat de ontvanger uiteindelijk bepaalt hoe er betaalt wordt. Ik vraag me wel af hoe dat door het publiek ervaren is. Ik kan me indenken dat het op nogal wat weerstand heeft kunnen rekenen. Iemand?

Ed

De terminals waren alleen nog niet helemaal bugvrij. Meerdere malen staan wachten omdat de kassa gerestart moest worden. Vaak de opmerking gehoord : Dit is toch gewoon een chipknip? en Waarom moet ik nou weer een ander kaartje, ik kan toch ook gewoon pinnen?
Wat is precies het voordeel voor een gebruiker om dit systeem te gebruiken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond