Deel dit artikel
-

Russische miljardair investeert in Glossybox

Het investeringsbedrijf van de Russiche miljardair Leonard Blavatnik neemt een klein belang in Glossybox. De kapitaalinjectie is mogelijk de voorbode voor uitbreiding naar Amerika.

Het fonds Access Industries krijgt, naar verluidt, voor miljoenen euro’s zeven procent van de aandelen in het bedrijf Glossybox. Dat is een site waar vrouwen maandelijks voor 12,50 euro een doosje thuis krijgen met nieuwe cosmetica-artikelen.

Het van oorsprong Duitse bedrijf is ook in andere Europese landen actief, waaronder Nederland.

Met de nieuwe investeerder krijgt Glossybox een grote, kapitaalkrachtige partij achter zich. Access Industries (portfolio) is namelijk sinds kort ook de eigenaar van platenmaatschappij EMI. Daar betaalde het 3,3 miljard dollar voor.

De reden dat Blavatnik in Glossybox investeert, ligt mogelijk verborgen in het feit dat de grootaandeelhouder van de cosmeticaverkoper zelf een nieuwe financieringsronde doorloopt. Rocket Internet heeft 58 procent van de aandelen in de webwinkel, Kinnevik 24 procent en Holtzbrinck Ventures vijf.

Rocket is volgens verscheidene Duitse media al maanden bezig om zijn ‘digitale kopieermachine’ van nieuw kapitaal te voorzien. De huidige investering van Access Industrie zou daarvoor een teken aan de wand kunnen zijn.

Glossybox zou zijn diensten naar Amerika kunnen uitbreiden, iets dat zijn Franse tegenhanger Joliebox recent al deed. In Amerika komen ze onder meer Birchbox uit New York tegen, dat met twaalf miljoen dollar groeigeld werkt.

Foto: Vancouver Film School (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond