Deel dit artikel
-

S4 Capital koopt MightyHive

S4 Capital, de eigenaar van MediaMonks uit Hilversum, koopt programmaticspecialist MightyHive uit de Verenigde Staten.

Na een maand speculatie en gisteren de formele bevestiging dat er inderdaad gesprekken worden gevoerd, maakt S4 Capital de overname van MightyHive bekend. De tweede kraal aan de ketting die de oudgediende van de reclame-industrie Martin Sorrell aan zijn keten rijgt.

De overname waardeert het bedrijf op 150 miljoen dollar. Aandeelhouders in het Amerikaanse bedrijf krijgen de helft van de overnamesom in contanten uitgekeerd en de helft in aandelen S4. Derde investeerders in MightyHive, worden helemaal cash uitgekocht.

Volgens die e-mail die de koper vanochtend aan de markt stuurde, worden Victor Knaap, Wesley ter Haar en Peter Rademaker bestuurders bij de nieuwe loot aan de scheutige stam. Dat wijst erop dat MightyHive actief bij de operaties van S4 Capital en MediaMonks wordt betrokken. Binnen Sorrells visie moeten alle bedrijven uit het netwerk, dat nu wordt gebouwd, elkaar inhoudelijk aanvullen. In de praktijk zullen ze veel met elkaar samenwerken.

MediaMonks opende onlangs een kantoor in San Francisco, de thuishaven van MightyHive, om zijn aandacht steviger op de Amerikaanse westkust te richten.

Sorrell over zijn nieuwe aankoop: “De pinda is veranderd in een kokosnoot.”

Foto: oneterry (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond