Deel dit artikel
-

Salesforce: ’20 tot 30 miljard dollar jaaromzet binnen handbereik’

De koers van CRM-reus Salesforce daalde nabeurs met 4 procent na tegenvallende verwachtingen voor het komende kwartaal. Salesforce houdt rekening met ongeveer 3,6 miljard dollar omzet, evenveel als het afgelopen kwartaal. Topman Marc Benioff rekent op lange termijn op fenomenale groei.

In het vierde kwartaal van 2018 noteerde Salesforce een omzetstijging van 26 procent naar 3,6 miljard dollar. Daarvan betrof 3,3 miljard abonnementen en ondersteuning. Professionele diensten kwamen op 228 miljoen. De nettowinst bedroeg 363 miljoen, vergeleken met 206 miljoen een jaar eerder.

De jaaromzet steeg naar 13,28 miljard, ook een groei van 26 procent. Salesforce groeit sneller dan enig ander enterprise softwarebedrijf, benadrukt topman Marc Benioff. In een toelichting vertelde Benoff dat een omzet van 20 tot 30 miljard niet ver meer weg is. Binnen vier jaar moet de 20 miljard zijn bereikt.

Donderdag ontmoet Salesforce zijn Nederlandse klanten tijdens de jaarlijkse (en uitverkochte) Salesforce World Tour in Amsterdam. Daar zal ook Ahold Delhaize een presentatie geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond