Deel dit artikel
-

Salesforce begint fonds voor kunstmatige intelligentie

Salesforce Ventures heeft, ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van Salesforce Einstein, een fonds van 50 miljoen dollar aangekondigd. Met dat geld kunnen toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie voor Salesforce worden ontwikkeld.

Een jaar geleden breidde Salesforce zijn diensten voor relatiebeheer uit met kunstmatige intelligentie en voorspellende analyses.

Voor veel bedrijven zijn dergelijke technieken onbereikbaar omdat grote datasets moeten worden ingezet. Ook de benodigde infrastructuur kan aardig in de kosten lopen. Salesforce Einstein analyseert in de cloud automatisch alle beschikbare data binnen het eigen platform, zoals van e-mail, kalender en e-commerce.

Predictive Lead Scoring kijkt naar data van potentiële klanten. Opportunity Insights combineert CRM data met bijvoorbeeld die van binnenkomende mail. Automated Activity Capture doorzoekt mail- en kalenderafspraken.

Diverse bedrijven hebben al dergelijke toepassingen op basis van Einstein gelanceerd, zoals FinancialForce.com, Apttus en Veeva. Daarnaast zijn er zeker 7000 ontwikkelaars verbonden aan Salesforce Einstein.

Highspot, Squirro, TalkIQ en All Turtles zijn de eerste bedrijven die uit het fonds worden gefinancierd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond