Deel dit artikel
-

Samsung boekt grootste kwartaalwinst in drie jaar

Samsung heeft het derde kwartaal afgesloten met een nettowinst van 12,3 biljoen won, omgerekend ruim 9 miljard euro. Deze grootste kwartaalwinst in drie jaar heeft het bedrijf met name te danken aan zijn chipdivisie. De Zuid-Koreaanse firma is de grootste maker van geheugenchips ter wereld.

De consumentenelectronicatak, verantwoordelijk voor de smartphones en televisies, had een stuk moeilijker vanwege de gestegen prijzen van grondstoffen en halffabrikaten.Met de Samsung Developer Conference 2021 (SDC21) organiseerde het bedrijf deze week zijn eerste virtuele ontwikkellaarscongres.  Daar werden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI, IoT en beveiliging getoond.

Spraakassistent Bixby staat inmiddels centraal in de gebruikservaring op meer dan 300 miljoen Samsung-apparaten. Tijdens de SDC21-keynote kondigde Samsung extra verbeteringen aan. Zo gebruikt Bixby on-device AI en diepe neurale netwerken om opdrachten op apparaten zelf te verwerken.

Samsung liet ook weten dat zijn SmartThings protocol volledig wordt geïntegreerd in de nieuwe universele smart home standaard Matter. SmartThings Hub-software verschijnt in tal van Samsung producten, van Smart TV’s tot Family Hub-koelkasten.Voor de zakelijke markt lanceert Samsung Tizen for Business. Deze dienst ondersteunt onder meer interactieve e-boards in scholen en displays in winkels, restaurants, stations en op vliegvelden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond