Deel dit artikel
-

Save A Train: groot deel van Europa boekbaar vanaf 15 maart

Vanaf 15 maart breidt Save A Train na Italië uit met boekingen voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, België en Frankrijk. De Israëlische startup heeft een Europees kantoor in Nederland en wil van hieruit Europa veroveren.

Save A Train sloot eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met NS International voor het boeken van hun hele West-Europese ‘inventaris’. De daarvoor benodigde API-aansluiting liep enige vertraging op in de ontwikkeling maar per 15 maart wordt het dan toch mogelijk om de treinreizen van NS International te boeken bij Save A Train. “We hadden 1 januari in de planning staan maar dat is door wat technische bugs helaas niet gelukt,” zegt René de Groot, directeur Europa van Save A Train. “We hebben geopteerd voor één brede API-aansluiting in plaats van individuele API-aansluitingen met de diverse Europese spoorwegen, als ze die al hebben. Die kosten namelijk veel tijd om aan te sluiten en we willen onze speed-to-market graag behouden zodat voor het aankomende vakantieseizoen al met Save A Train geboekt kan worden. Vanaf 15 maart kun je via ons dus alle belangrijke West-Europese spoorwegmaatschappijen boeken.”

Save A Train introduceert later dit jaar ook het Rail Save-concept. Hiermee bespaart de reiziger mogelijk geld doordat Save A Train eventuele prijswijzigingen tussen de boeking- en vertrekdata automatisch bijhoudt en de reiziger de mogelijkheid geeft om het treinkaartje tegen een goedkoper ticket om te ruilen wanneer de prijs gedaald is. Het geld dat je daarmee bespaart kun je weer besteden aan je volgende reis.

Verder is de Groot qua netwerkuitbreiding bezig met het aansluiten van Scandinavië, Polen, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk. De boekende klanten komen vooral uit Azië en Noord-Amerika, zegt De Groot. “Onze marktfocus ligt op China, Noord-Amerika, Australië, India, Zuid-Korea en Japan. Landen met een ‘treincultuur’ en met reizigers die in toenemende mate van de trein gebruikmaken voor hun reizen door Europa. We hebben recentelijk ook een overeenkomst afgesloten met Joppay, een platform voor Chinese studenten en immigranten in Europa, en met enkele grote Chinese en Amerikaanse reisorganisaties die ons traffic gaan sturen. Maar ook Europeanen beginnen onze website te ontdekken, juist omdat we altijd de beste prijs garanderen,” aldus De Groot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond