Deel dit artikel
-

Shake-in

Schoolbank.nl

Zoeken naar familie, vrienden of bekenden is een omvangrijke online industrie geworden in de Verenigde Staten. In Nederland begint het ook mondjesmaat door te dringen, maar in deze fase zijn het nog veelal gratis diensten. Dat geldt ook voor Schoolbank.nl, waar gezocht kan worden naar voormalige klasgenoten, van lagere school tot en met universiteit. De site is opgezet door het Amsterdamse webbureau Rosetta, inspiratie kwam na het zien van de Engelse evenknie friendsreunited.co.uk.

Novib.nl

De vernieuwde website van Novib is gebouwd met .Net technologie van Microsoft. Webbureau Tam Tam, dat eveneens verantwoordelijk was voor het vorige ontwerp van de site, verzorgde de nieuwe versie. Via Novib.nl wordt met name veel informatie geboden, maar ook interactie met de bezoekers staat centraal. Zo is het mogelijk om e-cards te versturen, is er een forum en kunnen er in een webwinkel Novib-artikelen gekocht worden.

Kip Content Development

Dit bedrijf werd in oktober vorig jaar al opgericht maar trad half mei uit de anonimiteit toen het Twinning als investeerder kreeg. Kip Content Development zoals het bedrijf voluit heet, ontwikkelt een applicatie waarmee geluidsfragmenten gestuurd kunnen worden naar een PDA of mobiele telefoon. Ook kunnen bezitters de fragmenten vanaf hun apparaat versturen. In augustus verwacht Kip de dienst te kunnen aanbieden.

Keurslager.nl

De Vereniging van Keurslagers heeft een "complete internetgebaseerde communicatieomgeving" gekregen. Deze bestaat uit drie onderdelen: een eigen website voor iedere Keurslager, een algemene website voor de vereniging en een extranet. De eigen website is opgebouwd volgens een vast stramien, waarbij enkele zaken, zoals de aanbieding van de week, centraal vermeld worden. Bestellen via de website is voorlopig nog niet mogelijk. DiVa Internet Professionals uit Wageningen ontwierp het geheel.

Manhattan Associates

Utrecht is een 'centre of expertise' rijker, in dit geval eigendom van Manhattan Associates. Het Amerikaanse bedrijf voor supply chain management heeft zijn oog laten vallen op de Europese markt en wil dat duidelijk maken met het openen van een vestiging in Utrecht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond