Deel dit artikel
-

Shopify groeit 45% tot 391 miljoen dollar

Meer dan een miljoen online verkopers, veel in Amerika en Europa, zorgen ervoor dat Shopify het afgelopen kwartaal afsloot met een omzet van 391 miljoen dollar.

Het e-commerceplatform, ook wel gezien als een open alternatief voor Amazon, rapporteerde zojuist de financiële cijfers over het derde kwartaal. De dubbelcijferige groei kan beleggers niet bekoren. Het resultaat valt tegen: een 33,6 miljoen dollar verlies. Daarom zal de koers bij opening van de beurs ongeveer 4,5 procent dalen.

CEO Tobi Lütke spreekt niettemin over een sterk kwartaal.

Winkeliers die een abonnement op de shoppingdienst namen, leverden een omzet op van 166 miljoen dollar (+37%). Degenen die daar nog extra diensten bij afnamen, bijvoorbeeld in de sferen van marketing, payments of fulfillment, zorgden ervoor dat Merchant Solutions groeide met 50 procent tot 225 miljoen dollar.

Het totaal van de via Shopify verhandelde waarde (GMV) steeg met 48 procent tot 14,8 miljard dollar. Shopify handelde voor 6,2 miljard dollar de betalingen af via zijn eigen paymentdiensten. De overige 58 procent van GMV werd via derden partijen, zoals bijvoorbeeld Mollie, afgehandeld.

Foto: Bernal Saborio (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond