Deel dit artikel
-

Skyscanner haalt 171 miljoen euro groeigeld op

De Europees werkende zoekmachine voor vliegtickets Skyscanner heeft bij vijf investeerders 171 miljoen euro nieuw venture capital opgehaald.

Het betreft investeerders die tot voor kort geen belang in het Schotse bedrijf hadden. De nieuwe aandeelhouders zijn: fondsbeheerder Artemis, investeerder Baillie Gifford, het fonds van de Maleise overheid Khazanah Nasional Berhad, de Europese VC Vitruvian Partners en strategisch investeerder Yahoo! JAPAN.

Laatstgenoemde participeert om Skyscanner te ondersteunen bij de ambities om ook buiten Europa voet aan de grond te krijgen. De twee bedrijven werken daarom al samen in een joint-venture. Yahoo! stort bij.

Gareth Williams, een van de drie oprichters, zegt tegen de Financial Times dat zijn bedrijf sinds 2009 winstgevend is en organisch goed groeit. De krant leest in het KvK-bestand dat de omzet in 2014 met 42 procent steeg tot 124 miljoen euro. In het jaar ervoor verdubbelde de omzet nog.

Consumenten die vliegtickets, of hotelkamers of huurauto’s, zoeken op Skyscanner doorzoeken daarmee de beschikbare indexen in hun land. Het is dus een metazoekmachine. Skyscanner heeft directe relaties met 1.200 partners en krijgt een vergoeding voor transacties die het hen aanbrengt. Vijftig miljoen reizigers zouden de zoekmachine maandelijks gebruiken. Hoeveel van hen dan daadwerkelijk boekt is niet bekend.

Concurrenten zijn onder meer Chaser, Google Flights en Kayak van Priceline.

Foto: Eugene Kim (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond