Deel dit artikel
-

Slimme lamp voor valdetectie en -preventie

Nobi introduceert een nieuwe versie van zijn slimme lamp voor valpreventie en -detectie. De introductie vindt plaats op Medica, de Europese beurs voor alles wat met innovatieve gezondheidszorg te maken heeft.

Ongeveer een derde van alle 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Bij de 80-plussers is dat zelfs de helft. Vallen is de belangrijkste oorzaak van dodelijke letsels bij ouderen.

AI-gestuurde lamp die Nobi ontwikkelde, kan valpartijen detecteren én voorkomen. De lamp ziet wanneer mensen vallen en vraagt hen of ze ok zijn. Komt er geen antwoord, dan stuurt de lamp automatisch een melding naar het zorgpersoneel of de familieleden.

Hij kan ook beelden doorsturen naar vertrouwenspersonen en zorgverleners, al dan niet abstract gemaakt om de privacy van de gevallen personen te beschermen. Dankzij AI merkt de Nobi-lamp bovendien wijzigingen op in het slaappatroon en kan hij op die manier ook een verhoogd valrisico voorspellen.

Bij de nieuwe Nobi is onder andere radartechnologie toegevoegd die, in combinatie met de sensoren en de camera’s, de slimme lamp nog veelzijdiger en krachtiger maakt. Zo is het in de toekomst mogelijk om lichaamsparameters zoals hoesten, ademhaling en hartslag te monitoren zonder fysieke aanraking. Dit kan iemand uit bed is, maar ook wanneer men ‘s nachts onder de lakens ligt te slapen. Nobi kan daarmee signaleren wanneer de ademhaling ‘s nachts achteruitgaat. Op die manier zal Nobi nog meer overlijdens -ook tijdens de slaap- helpen voorkomen.

De Nobi-lampen worden vandaag al succesvol gebruikt in woonzorgcentra in Nederland, België, Engeland en Ierland, en met de nieuwe introductie zijn ze beschikbaar in Zwitserland, de VS, Canada, Zweden, Finland, Noorwegen, Hongarije, Duitsland en Oostenrijk.

Voor woonzorgcentra, ziekenhuizen en assistentiewoningen zal de nieuwe Nobi-lamp wereldwijd beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2023. Eerst in stijlvol wit, later in verschillende kleurvarianten. Ontdek het nieuwe design en features tijdens Medica Düsseldorf in hall 12, stand c19 van 14 tem 17 november.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond