Deel dit artikel
-

SnappCar naar half miljoen financiering met crowdfunding

De huidige financieringsronde van SnappCar is nu al Nederlands grootste tot nu toe via crowdfunding. De autodeelsite beoogde een ton op te halen onder sympathisanten, maar het lijkt erop dat dat een half mijoen wordt.

Over twee weken sluiten de deuren van de huidige financieringsronde van SnappCar. Om zijn trouwe gebruikers onderdeel te maken van het financieringsproces, en ook sympathie te kweken, gaat dat niet louter via durfkapitalisten of banken, maar ook via de crowd.

De actie begon vorige maand, had als doel een ton op te halen maar zit nu al op 357.000 euro. De inschrijving is ruim overtekend en de termijn sluit pas over twee weken.

In tegenstelling tot het oorspronkelijke doel lijken het niet sympathieke trouwe gebruikers die geld geven, maar kleine investeerders. Een toezegging van 250 euro levert namelijk geen kortingsbonnen op, maar recht op een converteerbare lening. Die kan uiteindelijk worden omgezet in certificaten van aandelen. Ruim driehonderd man stak gemiddeld duizend euro in het initiatief.

De geldinzameling loopt via OnePlanetCrowd.nl. De nieuwe financiering wordt gebruikt om in Duitsland en Engeland te groeien en om de IT-systemen achter SnappCar door te ontwikkelen. De eerste buitenlandse ervaringen van afgelopen half jaar in Duitsland hebben laten zien wat nodig is om het platform internationaal op te schalen.

Behalve in techniek wil directeur Pascal Ontijd ook in mensen investeren. In Duitsland zal een communitymanager worden aangesteld om te lokale markt warm te maken voor de autodeelservice. Zodra het systeem daarvoor gereed is en Engeland live is, kan daar ook een communitymanager worden aangesteld.

NUtech.nl weet dat SnappCar in totaal drie miljoen euro nodig heeft om de eerste grote stap richting de buitenlandse markt te zetten. De groepsfinanciering is daar een onderdeel van geworden.

Foto: anm4a (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond