Deel dit artikel
-

Speciale startup week in Nederland voor matchmaking en inspiratie

Van 24 tot 28 mei 2016 zal heel Nederland in de ban zijn van startups. Overal in het land vinden dan evenementen plaats waar  matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Belangrijkste doel: startups helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven.

Zojuist vond de lancering plaats van Startup Fest Europe. Neelie Kroes en Constantijn van Oranje ‘swipeten’ een promotievideo de wereld in tijdens een startupbijeenkomst in Rotterdam.

In de eerste helft van 2016 heeft Nederland het Europees voorzitterschap. Innovatie is daarbij een van de hoofdthema’s. Begin dit jaar is er een verkenning uitgevoerd met verschillende spelers uit het startup-ecosysteem zoals investeerders, accelerators, Tech Transfer Offices, het bedrijfsleven en natuurlijk startups. Dit leverde een duidelijk en eensgezind beeld op. De noodzaak en het enthousiasme om gezamenlijk een groots en internationaal Startup Fest te organiseren wordt door alle spelers uit het ecosysteem gevoeld.

Er zijn 14 evenementen die onder de gezamenlijke vlag van Startup Fest Europe plaatsvinden. Op www.startupfesteurope.com staat het actuele overzicht.

Startup Fest Europe is ondergebracht in een onafhankelijke stichting en wordt geleid door Jim Stolze (oprichter TEDxAmsterdam) en Constantijn van Oranje (vice-president International Circle of Influencers StartupDelta). Het team van StartupDelta ondersteunt hen bij de organisatie, de coördinatie en communicatie van het event.

Emerce participeert in het programma met diverse congressen, waaronder E-commerce Live en Digital Marketing Live.

Startup Fest Europe wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van founding partners Deloitte, Rabobank, Shell en Ziggo. Ook de Ministeries van Economische zaken en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap hebben een financiële bijdrage geleverd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Dinsdag 24 mei

Official kick off at Beurs van Berlage (Amsterdam)

Followed by the exclusive VIP dinner

Woensdag 25 mei

Techilicious (Delft)

Emerce: E-commerce Live (Amsterdam)

Dutch Technology Week (Eindhoven)

Hard Tech & Finance (Enschede)

Water Tech Fest (Leeuwarden)

Startup50 Gelderland (Arnhem)

Donderdag 26 mei

F&A next (Wageningen)

Energy Fest (Amsterdam)

Startup Event (Den Haag)

Campus Party (Utrecht)

Emerce: Digital Marketing Live (Amsterdam)

Emerce: Dutch Interactive Awards (Amsterdam)

Exponential Medicine (Nijmegen)

Vrijdag 27 mei

Emerce: Mobile Convention (Amsterdam)

Campus Party (Utrecht)

Zaterdag 29 mei

Startup Fest Final Party (Utrecht)

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik Sluis

Ik hoorde via een uitzending van humberto dat er behoefte is om jongere is om voor te lichten op ICT gebied. Dit verbaasd mij als ” oudere jongere ” dat dit zo is en wil graag helpen om dit te verbeteren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond