Deel dit artikel
-

Startup Flogs.com: Op naar de eerste miljoen

De Nederlandse startup Flogs.com, het bedrijf dat kalenders van evenementen synchroniseert, heeft onlangs een investering van 2 miljoen euro binnengesleept. Directeur Toon Timmermans: “We willen nog sneller groeien.”

Hij wilde eigenlijk voetballer worden, maar was naar eigen zeggen niet goed genoeg. En dus ging Toon Timmermans maar sportmarketing studeren en werkte hij enkele jaren voor sportorganisaties. Timmermans raakte echter steeds vaker geïrriteerd over sportagenda’s die hij handmatig in zijn agenda’s moest bijhouden. "Ik wilde dat wijzigingen in wedstrijdenschema’s automatisch zouden worden doorgevoerd in mijn digitale agenda’s." Omdat die mogelijkheden op internet ontbraken, besloot Timmermans ze dan zelf maar te ontwikkelen. Een groot deel van 2007 werd gebruikt voor het ontwikkelen van de techniek.

Een belangrijk moment was oktober 2008, toen hij zijn huidige partner, Lost Boys-oprichter Michel Mol, de hand schudde.

"Hij begreep als sportman in hart en nieren de big picture meteen," zegt Timmermans. "Het was hem ook meteen duidelijk dat Flogs.com internationale kansen had. Denk eens aan de Spaanse competitie, soms wordt pas een dag van tevoren de aanvangstijd van wedstrijden bepaald. Of neem schema’s van het WK, die naarmate de wedstrijd vordert automatisch worden ingevuld. Maar je zou ook tennisster Roger Federer kunnen volgen bij wedstrijden op Roland Garros."

Maar Flogs.com richt zich niet alleen op sport. Ook muziekevenementen, beurzen, congressen en reisplanning kunnen worden verwerkt.

"Als je in Barcelona bent, zou je een overzicht moeten krijgen van alle evenementen binnen je interessesfeer, zoals muziek en dans." Het aanbod is volgens Timmermans evenement-gedreven. Flogs.com is geen digitale agenda, maar richt zich op het synchroniseren van evenementen en kalenders tussen reeds bestaande digitale agendaplatformen. "Waar wil je zijn als event organisator? In de agenda van de potentiële bezoeker," verklaart Timmermans. "Flogs.com en evenementorganisatoren zijn dus een ideale match."

Timmermans reist de hele wereld af om gezamenlijke projecten te realiseren. Zo werd onlangs een samenwerking aangekondigd met voetbalclub Real Madrid. Een van de verdienmodellen is het koppelen van bijvoorbeeld de kaartverkoop aan evenementen. Als een partij zelf zeggenschap wil over deze additionele diensten kunnen zij een licentie op de software nemen.

Over het aantal gebruikers doet Flogs.com nog wat geheimzinnig.

Timmermans: "Ik wacht tot we de eerste miljoen hebben." De ontwikkeling moet dan ook worden versneld. Flogs.com had samen met ABN AMRO al andere externe financiers gevonden en daarnaast krijgt de startup een borgstellingkrediet via SenterNovem. Met de jongste investering wil Flogs eind dit jaar onder meer een kantoor in New York openen. Daarnaast worden Flogs-applicaties voor sociale netwerken en mobiele telefoons ontwikkeld. Naast de iPhone kent ook Hyves inmiddels een Flogs app. Bevalt het ondernemerschap? Timmermans: "Niets valt mee en niets valt tegen, je moet het gewoon doen. Er is in elk geval niets leukers dan je eigen kindje groot te brengen. Dan voelt het niet als werk, maar als een hobby."

Bedrijf: Flogs.com

Diensten: synchroniseren van kalenders

Sinds: 2008

Kantoor: Amsterdam

Aantal werknemers: 20

Website: www.flogs.com

Deel dit bericht

6 Reacties

Voice-over

Handige dienst. Een aantal terugkerende evenementen, zoals alle wedstrijden van Feyenoord in de eredivisie, kon ik automatisch laden in Outlook.

Ruben

Wat is het verdienmodel? Banners?

Eylard Wurpel - wingmate

Goed en leuk concept, maar ook wel benieuwd naar het verdienmodel.  @directeur Toon Timmermans: nou? ;o)

Redactie Emerce

@ruben: er was een deel van het artikel weggevallen, het verdienmodel staat er nu in beschreven.

Maurice

Verdien model is mooi. De bedrijven die flogs willen gebruiken betalen licentie en de gebruiker krijgt 'banners' voor zijn neus als die tray pop-up omhoog komt. Flogs is makkelijk, handig en ik heb het graag en met veel plezier gebruikt…. technisch werkt het maar er zijn nog meer dan genoeg dingen die ze nog moeten aanpassen voordat ik er enthousiast over wil worden. Het staat bij mij nog steeds op het lijstje om van mijn computer afgegooid te worden.

Marc

Wellicht dat ze die hele nare "F." icon voor iedere entry weg kunnen halen. Dat zou het design al een stuk cleaner en rustiger maken. Lijkt ook wel veel op de Facebook icon btw.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond