Deel dit artikel
-

‘Steeds meer doe-het-zelf bij online financieel advies’

Er komen steeds meer online diensten die de consument advies geven over financiële producten. “In de toekomst kan het best zo zijn dat financiële adviseurs meer een bevestigende rol gaan spelen”, aldus Peter-Jan van de Venn, Managing Consultant bij Conquaestor. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

jasper

Ik vind Eyeopen een sympathiek idee, maar in de huidige vorm niet nuttig. Bij het invullen kreeg ik te horen dat ik buiten het gemiddelde profiel viel. Volgens mij is dat juist het stuk wat een online adviseur moet doen. Het vergelijken op basis van de massa resulteert bij geldproducten trouwens erg vaak juist een erg slecht advies op: kijk maar naar aandelenlease, woekerhypotheken, woekerpensioenen, etc. De massa is niet slim met geld, dus vergelijk niet met de massa. Leer mensen zelf na te denken door de juiste tools aan te bieden.

Paul Vossen

Wij merken deze verschuiving ook en proberen daar op in te spelen. Alhoewel wij zeker van mening zijn dat persoonlijk contact uiteindelijk altijd nodig is, hebben wij met triggerme.nl een platform gecreëerd waar de consument het “bekijk- en vergelijkproces” online kan afhandelen. Maar dan wel op basis van persoonlijk online advies. Nadat de consument zijn behoefte heeft uitgezet via onze website kunnen aangesloten adviseurs een advies uitbrengen. Indien de consument geïnteresseerd is in een voorstel neemt hij zelfs contact op met adviseur om alles in een persoonlijk gesprek te bespreken en eventueel af te handelen. Op deze manier proberen wij het (online) gat tussen de consument en de adviseur te dichten.

Jeroen

Eye open belooft meer dan ze levert. ik heb vanuit vakmatige interesse meerdere malen een match ingevuld. Ik ben niet overtuigd van de kwaliteit van de uitkomsten uit de match…..

Commercieel en marketing technisch lijkt het allemaal zeer vernieuwend maar ik twijvel oprecht aan het concept, de uitkomsten en de 500 adviseurs………….

Peter-Jan van de Venn

Ben ermee eens dat de huidige versie van Eyeopen nog niet optimaal is, maar de gedachte achter Eyeopen staat mij wel enorm aan: op basis van je (sociaal) profiel bepalen wat goed voor je is. De grote uitdaging zit natuurlijk in het zo goed mogelijk matchen van het profiel, maar ook zeker in het aan de gebruiker duidelijk maken wat de consequentie is van de antwoorden die gegeven zijn bij het opbouwen van het profiel. Dat laatste geeft namelijk veel meer vertrouwen in de relevantie van het advies dat hieruit voorkomt (zie ook bij deze reacties). Google Advisor doet dat bijvoorbeeld wel, maar dan vooral met harde data (getallen). Ik zou daar juist ook weer de “zachte data” aan willen toevoegen die Eyeopen gebruikt. Kortom: nog wat werk te doen, maar we gaan wel meer richting doe-het-zelf advies.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond