Deel dit artikel
-

Steven Klooster nieuwe CEO van TravelBird

CFO Steven Klooster wordt de nieuwe CEO van TravelBird. De oprichter van de vakantieverkoper, Symen Jansma, blijft aan als aandeelhouder en adviseur maar gaat zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met start-ups.

Jansma draagt het roer aan Klooster over, omdat het bedrijf een fase ingaat die een ander soort leider vergt. De nieuwe directeur verwoordt het met: “We kunnen alleen verder groeien als we onze technische voorlopersrol en onze zakelijke professionalisering verder intensiveren.”

De huidige CFO werkt sinds drie jaar bij TravelBird. Daarvoor was hij COO bij het Londense fashiontechnologiebedrijf Lyst en investeerder annex adviseur bij verscheidene technologiebedrijven.

Zeven jaar geleden richtten Jansma het bedrijf op met Dennis Klompalberts. In die tijd groeide het uit van een starter in een spannende markt tot een organisatie met 446 medewerkers en een grote externe aandeelhouder. Dat is Global Founders Capital van de oprichters van Rocket Internet.

De vertrekkend directeur blijft wel nauw betrokken bij TravelBird. Hij is grootaandeelhouder met 37,38 procent van de aandelen en blijft, bestuurder en ambassadeur. Symen Jansma zal zich daarnaast weer meer gaan bezighouden met het uitbouwen van nieuwe initiatieven en het intensief begeleiden van start-ups.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond