Deel dit artikel
-

Storecove opent kantoor in Duitsland

Technologiebedrijf Storecove uit Amsterdam opent een kantoor in Düsseldorf om zijn technologie voor elektronisch factureren daar actiever op de markt te brengen.

Het bedrijf speelt daarmee ook in op een nieuwe regel van de Duitse regering die stelt dat e-factureren richting overheidsinstanties per eind november verplicht is. Precies dat proces is hetgeen het team van directeur Dolf Kars faciliteert.

Het Nederlandse bedrijf levert de technologie om bedrijven en ERP-pakketten aan te sluiten op het Peppol e-facturatienetwerk. De financiële pakketten van aangesloten bedrijven en overheidsinstanties kunnen hiermee direct met elkaar communiceren. Het versturen van een factuur wordt daarmee zo net zo eenvoudig als het versturen van een Whatsapp bericht, direct leesbaar afgeleverd binnen enkele seconden.

In Duitsland gebeurt dat bijvoorbeeld al voor klanten als Rhenus-Logistics, Office Depot en AnyLamp.

Kars: “Een gevolg van de coronasluiting voor bedrijven is dat hun eigenaren bijna verplicht zijn gaan nadenken over digitale transitie. In automatisering vinden zij een grote mogelijkheid tot kostenreductie.”

Storecove treft voorbereidingen om hierna een kantoor te openen in Singapore en Frankrijk. Van Singapore wil het zich richten op onder meer Japan, India en Maleisië. Het is reeds actief in Australië en Nieuw-Zeeland.

Foto: Andreas Wald (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond