Deel dit artikel
-

Sunweb Group overgenomen door Scandinavische investeerder

De Sunweb Group, onder andere bekend van de gelijknamige reisorganisatie Sunweb en Elizawashere, is overgenomen door de investeringsmaatschappij Triton. Voor hoeveel, is niet gecommuniceerd.

Sunweb werd in 1991 opgericht door Joost Romeijn en heeft jaarlijks een omzet van zo’n 600 miljoen euro. Het zwaartepunt ligt op pakketreizen naar meer dan twintig bestemmingen in Europa, die door ongeveer 1 miljoen reizigers per jaar worden geboekt.

Triton noemt het hybride model van Sunweb, waarbij de inkoop gebeurt als een traditionele touroperator en de verkoop als een online travel agency, ‘uniek’.

Joost Romeijn blijft minderheidsaandeelhouder. In juni 2015 verruilde hij de functie van CEO voor de positie van chairman zodat hij zich bezig kon houden met strategie, innovatie en creatieve zaken. Sindsdien is Gert De Caluwe verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Sunweb Group. Romeijn richtte samen met Judith Eyck vorig jaar december de online reisagent Vakanties.nl op.

Sunweb Group (voorheen Sundio Group) biedt met Sunweb, Elizawashere, Primavera en GoGo zowel zomer- als wintersportvakanties aan. Nederland, België en Frankrijk zijn de belangrijkste markten maar de groep is ook actief in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn vijfhonderd medewerkers. Triton gaat hierin geen wijzigingen doorvoeren.

Foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Deel dit bericht

1 Reactie

Cees Hagenaars

Door de uitbraak van Corona begin 2020 hebben wij via Primavera een voucher gekregen, die binnen de Sunweb organisatie verzilverd kan worden.
Welke organisatie, naast Primavera en Sunweb, behoren er ook tot deze groep, waar we eventueel iets kunnen boeken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond