Deel dit artikel
-

T-Mobile komt na Ben ook terug met Wendy

De succesvolle internetcampagne Wendy’s Wereld van T-Mobile krijgt de komende twee maanden een vervolg. Interactie met mobiele bellers op Hyves en video-opdrachten staan weer centraal in de actie.

Aanstaande maandag blaast T-Mobile Nederland de site Wendyswereld.nl en Wendy’s bijbehorende Hyves-profiel weer nieuw leven in. Belangstellenden kunnen tot ongeveer eind mei een online spel spelen en kans maken op prijzen.

Via de website Wendyswereld.nl moeten spelers het virtuele spelkarakter Wendy helpen bij het organiseren van een feest. "Ze is haar telefoon vergeten en jij, als speler, moet haar helpen bij de organisatie. Mobiel internet staat daarin, net als bij de vorige campagne, centraal", aldus de woordvoerster van T-Mobile. Spelers ontvangen instructies via videofilmpjes.

In het voorjaar van 2007 organiseerde T-Mobile een vergelijkbare campagne. Ook daarin stond de betreffende website met spelinstructies centraal. Die actie leverde het telecombedrijf beter dan verwachte resultaten op. Op Hyves wist Wendy 29.000 vrienden aan zich te binden. Het spel werd 150.000 keer gespeeld en T-Mobile kon 3,5 miljoen Hyvers 3 maanden lang op de mogelijkheden van mobiel internet wijzen.

Het aantal Hyves-vrienden van Wendy bleef afgelopen maanden groeien, tot nu ruim 35.000. Het betreffende profiel werd 232.000 keer bekeken.

"Het doel is gebruikers van vast internet te overtuigen van de mogelijkheden van mobiel internet", aldus de woordvoerster van T-Mobile.

Het gebruik van mobiel internet in Nederland begon in 2007 aanzienlijk te groeien. Paul Brackel van branche-initiatief Open Mobiel Internet, waarin veel grote uitgevers zijn verenigd, zagen in 2007 het aantal mobiele pageviews verdubbelen.  

Gisteren bracht T-Mobile Nederland een ander ‘oud merk’ weer tot leven. Het mobiele telecombedrijf blaast aanbieder Ben nieuw leven in. Ben wordt een SIM Only-bedrijf dat enkel via internet te gebruiken is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond