Deel dit artikel
-

Taxi-app Bolt van start in Rotterdam

Rotterdam is de tweede regio waar Uber-concurrent Bolt, een Europees bedrijf, zijn diensten opstart.

In een interview met het AD zegt country manager Lars Speekenbrink dat de timing weloverwogen is. Met de app vergroten de aangesloten taxichauffeurs hun bereik naar de consument en zijn ze digitaal voorbereid op nieuwe handel zodra de coronamaatregelen weer meer reisbewegingen toestaan.

Volgens Speekenbrink hebben enkele honderden chauffeurs zich aangemeld. Hoeveel daarvan live in de app staan voor de Rijnmond-regio is niet bekend.

De havenstad is om meerdere redenen interessant voor Bolt. Rotterdam The Hague Airport en de haven van Rotterdam zijn belangrijke mobiliteitshubs. De hubs spelen een belangrijke rol op zakelijk en internationaal vlak.

Daarnaast is er in Rotterdam een interessante ontwikkeling gaande als het gaat om (micro)-mobiliteit. De stad durft te experimenteren met verschillende vormen van mobiliteit zoals deelscooters en verschillende vormen van openbaar vervoer.

Rotterdam telt zeshonderdduizend inwoners, het grotere gebied Rotterdam-Rijnmond 1,3 miljoen.

Bolt ging afgelopen zomer in Nederland al live in Amsterdam en het aanpalende Haarlem.

De Europese taxi-app heeft zijn thuisbasis in de meest digitale Baltische staat Estland. Daar begon het bedrijf in 2013 onder de naam Taxify en veranderde zijn naam in maart 2019 in Bolt. Verdeeld over meerdere rondes haalde het 515 miljoen euro aan venture capital en leningen op. In 2019 noteerde het een omzet van 150 miljoen euro in zo’n tweehonderd steden in Europa en Afrika.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond