Deel dit artikel
-

Taxidienst Didi koopt meerderheid Braziliaans 99

De ‘Chinese Uber’ Didi heeft een meerderheidsbelang verworven in zijn Braziliaanse tegenhanger 99. Het bedrijf is bezig met internationalisering via participaties en zou zijn eerste eigen buitenlandse Didi dit jaar in Mexico willen opstarten.

Hoeveel met de investering in 99 gemoeid is, is niet bekend. Volgens bronnen van persbureau Reuters echter zou de kapitaalinjectie plaatsvinden tegen een waardering van een miljard dollar, iets dat de NY Times lijkt te bevestigen.

De strategische investering is bedoeld om Didi’s internationale bereik te verstevigen. Met 99 in portefeuille ontwikkelt het bedrijf zich zelfs tot een speler waar Uber zich in Zuid-Amerika zorgen over kan gaan maken. Brazilië is immers Zuid-Amerika’s grootste markt. En de Chinezen zouden van plan zijn om aan de zuidkant van Ubers thuismarkt zijn eigen operaties op te tuigen. Tot op heden werkte Didi buiten zijn thuismarkt enkel via participaties:

Topman Cheng Wei van het bedrijf dat eerder al de Chinese activiteiten van Uber kocht zegt: “Globalisatie is een strategische topprioriteit voor Didi.” Zijn bedrijf trok eind december jongstleden nog vier miljard dollar groeigeld aan van grote, internationale investeerders om dit plan te realiseren.

Dit bericht is 18 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond