Deel dit artikel
-

Ook techaandelen in vrije val

Ook techaandelen worden momenteel meegesleept door de vrije val van de Chinese koersen en de paniek op de beurzen. De koersen van Facebook, Apple, Google, Microsoft en tal van andere bedrijven daalden de afgelopen uren met 5 tot 12 procent.

Beleggers verloren op papier miljarden euro’s. De Amsterdamse AEX raakte zelfs alle winst kwijt die zij sinds de jaarwisseling had opgebouwd.

De Chinese beurzen zijn al sinds juni met de daling bezig. Afgelopen nacht sloot de Shanghai beurs met 8,5 procent koersverlies. Dat is meteen door Europa opgepikt, en momenteel gaan de Amerikaanse beurzen onderuit.

Het aandeel Apple dook zelfs even onder de 100 dollar, maar herstelde zich later. Het Chinese Alibaba kreeg vanzelfsprekend behoorlijk harde klappen van de Zwarte Maandag in China. De koers kwam net onder de openingsprijs van de beursgang uit. Al eerder ontdekten beleggers dat George Soros zijn belang in het bedrijf heeft verkocht.

De onrustige aandelenmarkt is geen goed nieuws voor techbedrijven die een beursgang plannen. Bij aanhoudende onrust worden die plannen vermoedelijk opgeschort.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond