Deel dit artikel
-

Technologieprijs Microsoft voor Rotterdamse studenten

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben de Nederlandse versie van de softwarecompetitie die Microsoft uitschrijft onder technologiestudenten gewonnen. Met behulp van een mobiele applicatie kunnen consumenten producten in winkels scannen om meer ‘groene’ informatie over een product te krijgen.

Het basisidee is een website waarop ‘groene’ kenmerken van producten worden aangegeven. De informatie in de database wordt door bedrijven zelf toegevoegd, of opgehaald bij overheid. "Veel informatie is al bekend, bedrijven moeten bijvoorbeeld verplicht hun CO2 opgeven", aldus Daniella Bal, een van de drie teamleden die allen Economie en Informatica studeren.

Een mobiele applicatie die werkt met de QR-code van Microsoft, Microsoft Tag, moet consumenten in fysieke winkels producten laten scannen. "We willen het integreren bij prijsvergelijkingssites en eventueel een samenwerking aangaan met Bing shopping", vertelt tweedejaars studente Bal over de toekomstplannen. Op dit moment lopen er echter nog geen gesprekken.

Met de wedstrijd wil Microsoft jong talent stimuleren om innovatieve technologische toepassingen te ontwikkelen. Het winnende team gaat door naar de wereldwijde finale in Polen.

De wedstrijd, Imagine Cup, wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Winnaars van de wereldwijde finale worden door Microsoft begeleid bij het verder ontwikkelen en in de markt zetten van hun product.

Vorig jaar heeft in Nederland het project Drug Donation Network (DDN) gewonnen. Dit project moet medicijnverspreiding beter regelen. Met behulp van rfid en GPS worden productidentificatie en een soepelere distributie mogelijk gemaakt. Een database moet de communicatie bij medicijndonaties verbeteren.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan Bal

Ben zo strots op de geweldige prestatie van deze drie. Op naar de volgende ronde en een stapje dichter bij Microsoft en Nederland op de groene wereldkaart. TJB

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond