Deel dit artikel
-

Telefónica neemt belang in Box

Telecombedrijf Telefónica is een van de nieuwe strategische investeerders in Box.net, een zakelijke variant op Dropbox.

Met de nieuwe financieringsronde haalt Box honderd miljoen dollar op tegen een waardering van circa twee miljard dollar.

Deze ronde is bedoeld om de geografische expansie te financieren. Daarom is de toetreding van partijen als Telefónica en Telstra niet vreemd. De digitale takken van deze bedrijven zoeken manier om de ‘nieuwe digitale wereld’ aan te sluiten op de markten van de mobiele operators. De Spanjaarden zullen Box gaan promoten naar hun klanten in Europa en Zuid-Amerika.

Daarnaast gebruikt het bedrijf om zijn Europese kantorennetwerk uit te breiden. Het is reeds aanwezig in Duitsland en Frankrijk, maar lijkt van plan uit te breiden naar Nederland, Scandinavië, Spanje en Italië. Op die markten zou sprake zijn van snel groeiende vraag.

Andere nieuwe investeerders zijn de Japanse bedrijven Itochu Technology Ventures, Inc., Macnica, Mitsui USA en MKI en investeerders Coatue en DST Global.

Box van Aaron Levie (foto) wordt naar eigen opgave gebruikt door een kleine tweehonderdduizend bedrijven wereldwijd. De dienst is te gebruiken voor opslag, bewerking en delen van documenten.

Foto: Robert Scoble (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond