Deel dit artikel
-

Telegraaf: Nog dit jaar twee ‘tv-kanalen’

Uitgever TMG wil nog dit jaar twee OTT-kanalen, ‘televisie buiten de kabel om’ lanceren: een over nieuws en een over sport. Adverteerders mogen drie maanden meedraaien om ervaring op te doen.

Dat vertelde Mandy van der Wal gisteren tijdens Emerce’ Digital Marketing Live in Amsterdam. Zij is sinds zeven weken director OTT (‘over the top’) en vanuit die functie door de directie voorzien van de taak om een ambitieuze 24×7 videopropositie voor de nieuwe generatie mediaconsumenten op te tuigen.

Het team, dat sinds vier weken rond is, verdiept zich momenteel in marktonderzoeken, klantgedragingen, succesvolle online formats. “We gaan niet over de inhoud, dat doen de redacties, maar over de concepten.”

Het is de bedoeling dat TMG tegen het einde van het jaar, mogelijk wat later, live gaat met zijn OTT-kanalen Nieuws en Sport. Binnen enkele weken wil Van der Wal al iets over de vorm kunnen vertellen.

Van der Wal wil adverteerders nauw betrekken bij het proces van totstandkoming van de nieuwe videokanalen. Zij mogen drie maanden meedraaien om eerste ervaringen op te doen.

Foto: medhius (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond