Deel dit artikel
-

Telegraaf opent eigen advertentienetwerk voor MKB

Uitgeverij Telegraaf Media Groep opent een advertentienetwerk waar kleine adverteerders gericht reclameruimte kunnen inkopen voor een klein bedrag.

Het netwerk omvat enkel websites van TMG zelf. Aangezien dat er aardig wat zijn en ieder met een eigen uitgesproken karakter, kan de uitgeverij verscheidene targetingopties bieden. Adverteerders kunnen naar regio en interessegebieden segmenteren en hun eigen Google Analytics-codes meegeven.

GerichtOnline.nl, zoals de dienst heet, claimt dat de aangesloten sites een maandelijks bereik van zeven miljoen internetgebruikers hebben. Het instaptarief is 99 euro. Adverteerders kunnen hun eigen advertentiemateriaal inzetten of met een online tool op GerichtOnline uingen maken in drie formaten.

Deel dit bericht

12 Reacties

WebshopAdvies.nl

Het systeem doet me erg denken aan Next2News wat helaas gestopt is. Echter lijkt het me interessant om eens te proberen, hebben anderen al ervaring met het rendement van deze advertenties?

Alex

Helaas ligt de CPM prijs te hoog. Dit kan denk ik niet rendabel worden.

Rudie Heinen

@ WebshopAdvies.nl: GerichtOnline lijkt op Next2News in die zin dat het inderdaad ook een selfservice advertentiedienst betreft voor display advertising op sites als Telegraaf.nl en dergelijke. Bij GerichtOnline kies je echter geen artikel waarbij je wilt staan, maar bepalen targeting criteria als regio en profiel waar binnen het netwerk van TMG jouw advertenties worden vertoond. Daarnaast heb je zekerheid over het aantal vertoningen dat je krijgt. Mocht je eens een campagne willen proberen, dan kun je eenvoudig starten met een minimaal budget.

@ Alex: Of het rendabel is voor jou als adverteerder ligt uiteraard aan meerdere factoren (campagnedoelstellingen/type actie/marge op producten/doelgroep/effectiviteit landingspagina/etc.). Daarnaast is het zo dat een groter advertentiepakket resulteert in een lagere CPM prijs. Deze vertoningen zijn gedurende 12 maanden inzetbaar en kunnen over meerdere campagne worden verdeeld. Mocht je het handig vinden als we vanuit GerichtOnline met je meedenken over een eventuele campagne, dan hoor ik dat uiteraard graag.

Tjeerd

@ Rudy: kunnen klanten ook op basis van PPN (PayPerNoot) betalen rondom sinterklaas 😉

Michel

Wat ik me afvraag, hoe verhouden de kosten zich tot de kosten van het adverteren met AdWords op deze platformen? Je ziet vaak dat het rechtstreeks adverteren duurder is dan het adverteren via third parties op hetzelfde platform. Persoonlijk vind ik dat erg vreemd.

M. Roelofs

Prima plan. zelf doen altijd beter dan iemand anders (dunne) tech gebruiken.

Robert Vink

Goed bezig Rudie! Interessant concept, waarbij TMG zelf de touwtjes in handen houdt. Ben wel benieuwd hoe ingepast wordt met Dichtbij.nl etc.

Erik van der Veen

Kan TMG ook iets noemen over de zichtbaarheid van de advertenties? Wordt hiervoor een garantie afgegeven?

Rudie Heinen

@ Michel: Wat we zien en horen van adverteerders is dat CPC tarieven via Adwords flink zijn gestegen de afgelopen periode. Binnen GerichtOnline hanteren we een CPM afrekenmodel, waarbij we alle campagnes tegelijkertijd wel een CTR doelstelling meegeven.
Dit in combinatie met enerzijds de inzet van onze eigen databronnen en anderzijds realtime optimalisatie van campagnes resulteert in goede CTR’s voor veel van de campagnes, waardoor de gemiddelde eCPM t.o.v. Adwords in veel gevallen goed kan uitpakken.
Daarnaast merken we tegelijkertijd dat adverteren via Adwords voor veel ondernemers simpelweg te lastig is. Teveel mogelijkheden/instellingen zorgen ervoor dat het haast niet meer werkbaar is voor ondernemers met minder online ervaring. Insteek van GerichtOnline is het neerzetten van een advertentiedienst waarmee juist die beginnende online adverteerders goed uit de voeten kunnen. Om die reden hebben we o.a. ook een gratis advertentietool toegevoegd, zodat men gemakkelijk een bannerset kan maken.

@ Erik: GerichtOnline heeft in eerste instantie gekozen voor drie advertentieformaten die enerzijds goed zichtbaar zijn binnen het TMG netwerk en anderzijds als standaarden gelden in de markt. We geven geen garanties over zichtbaarheid van advertenties, maar zoals hierboven aangegeven sturen onze campagnes wel op een CTR doelstelling, waardoor zichtbaarheid en vertoning aan de gewenste doelgroep als ware wordt afgedwongen.

@ M. Roelofs / Robert Vink: Bedankt!

Peter

Is het mogelijk om via gerichtonline ook landelijk te adverteren maar dan gericht op andere MKB bedrijven. B2B voor de collectieve inkoop van energie?

R. Heinen

Hallo Peter,

Excuses voor de late reactie. Was in de veronderstelling dat ik een seintje zou krijgen bij een nieuw bericht maar dit leek niet het geval. Binnen GerichtOnline hebben we momenteel 10 profielen waarop getarget kan worden, waaronder een B2B/Zakelijk segment. HIerbij maken we echter geen onderscheid tussen ZZP/MKB/etc. Aangezien een zeer groot deel van de Nederlandse markt MKB betreft zou je kunnen testen of het interessant voor je is? Daarnaast zou ik ook zeker even kijken naar adverteren op/rondom MKB gerelateerde websites. Succes!

Wouter

Mooi concept. Ik ben ook benieuwd naar ervaringen. Zijn er ook test cases?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond