Deel dit artikel
-

Telegraaf wint kort geding tegen voormalig oprichter Relatieplanet

Chris van Tuijl, voormalig eigenaar van Relatieplanet, heeft het kort geding tegen Telegraaf Media Nederland verloren. Hij mag met zijn nieuwe datingsite pas in oktober van start gaan.

Van Tuijl verkocht ooit ‘zijn’ Relatieplanet aan Telegraaf Media Groep (TMG). Begin dit jaar kwam hij met een nieuw initiatief op de proppen, Relatie.nl, waarmee hij in april de strijd aan wilde gaan met andere online datingspelers.
TMG beschuldigde Van Tuijl van het schenden van een concurrentiebeding. Hij zou te snel van start willen gaan met een nieuwe concurrerende datingsite. Per dag zou de uitgever 25.000 euro vorderen, mocht Van Tuijl Relatie.nl in de lucht houden. Van Tuijl haalde daarop Relatie.nl uit de lucht en spande vervolgens een kort geding aan.

De rechter heeft inmiddels geoordeeld dat het non-concurrentiebeding in de koopovereenkomst van Relatieplanet nog geldt. Van Tuijl kan daarmee pas vanaf 8 oktober zijn site lanceren. “Ik heb de uitspraak nog niet gelezen. Wij zullen afwachten wat TMG gaat doen met de boete die zij denken te verbeuren. Maar als het goed is, dan gaan we in oktober alsnog van start”, aldus Van Tuijl.

Van Tuijl verkocht in 2005 zijn succesvolle datingsite Relatieplanet.nl aan Telegraaf Media Nederland. Hij startte onlangs een nieuwe datingsite, maar werd door Telegraaf Media Nederland gehouden aan het non-concurrentiebeding dat onderdeel uitmaakte van de koopovereenkomst van Relatieplanet.nl

Van Tuijl was eerder van mening dat het non-concurrentiebeding eerder afliep dan oktober 2011.

“Jammer, dat dit via een kortgeding uiteindelijk moet worden opgelost. Wij hebben Chris van Tuijl aangegeven hem aan zijn non-concurrentiebeding te zullen houden, toen in januari bleek dat hij een nieuwe datingsite lanceerde. Wat ons betreft onbegrijpelijk dat hij zich toen niet realiseerde dat hij zich vergiste, of er op gokte dat we het zouden laten lopen”, aldus Marc Roos, directeur Digitaal van Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media.

Deel dit bericht

5 Reacties

Kees

Marc Roos, directeur Digitaal van Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media = op zich al nieuws

Jeroentje

Lekker betrouwbare gast is die Chris van Tuil…

Karen

@Jeroentje: geen ervaring met het principe ‘voordeel van de twijfel’ en/of ‘(zakelijke) kansen en mogelijkheden’?
En nee, ik ken de man in zijn geheel niet.

Ted

@Chris. Jammer natuurlijk. ik heb nog wel een paar ideeen voor een vliegende start op 8 oktober. Zal je nogmaals een mailtje sturen naar 123Video. Ted

Erik van der Veen

Dit is natuurlijk wel een manier om alvast wat ruchtbaarheid aan je site te geven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond