Deel dit artikel
-

Thomas Plantenga (Vinted) wint LOEY Award 2021

Thomas Plantenga, CEO van Vinted, is uitgeroepen tot winnaar van de LOEY Award 2021. De onderscheiding voor de beste online ondernemer van Nederland werd dinsdagavond uitgereikt. Jeroen van Duffelen van Aidence won de Talent Award.

De jury zet met de ‘grote LOEY’ een licht op onderscheidend ondernemerschap in de online industrie. Plantenga (foto, rechts) staat sinds 2017 aan het roer bij het modeplatform Vinted, dat Europees actief is en particuliere, onderlinge handel faciliteert. Het bedient nu ruim 45 miljoen leden.

“Thomas is een waanzinnig goeie ondernemer, die Vinted in een paar jaar tijd heeft weten te transformeren naar de Europese marktleider in een zich snel ontwikkelende, nieuwe platformvertical. Met het bedrijf bereikte Thomas recent een waardering van maar liefst 3,5 miljard euro. Waanzinnig knap en een waardige opvolger!”, aldus juryvoorzitter Joris Beckers (Picnic), die zelf in 2019 de LOEY Award won.

In de jaren daarvoor werkte Plantenga mee aan initiatieven als Bookaboat, OLX, Sellit/Wallapop en FJLabs en werkte in onder meer in Sao Paulo, Buenos Aires, Nairobi, Barcelona en New York. Zijn huidige bedrijf bevindt zich in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

De elfde editie van de feestelijke uitreiking vond zojuist plaats tijdens een dinnershow voor genodigden in de Amsterdamse Harbour Club Oost. De LOEY Awards werden in 2020 niet uitgereikt vanwege de coronabeperkingen.

Jeroen van Duffelen, mede-oprichter van Aidence won de LOEY Talent Award, de prijs voor de meest talentvolle startup ondernemer van Nederland. Aidence ontwikkelt AI-gedreven software, waarmee longtumoren sneller en eerder kunnen worden opgespoord. “We zijn nu door de moeilijkste fase heen. Het bedrijf groeit hard, er is veel interesse vanuit de hele wereld en we werken nu ook aan een AI-gebaseerde technologie.”, aldus van Duffelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond