Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd.nl biedt restaurants biologisch afbreekbare verpakkingen op basis van zeewier

Voortaan zijn de biologisch afbreekbare producten van Notpla verkrijgbaar in de webshop van eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

De dozen zijn gemaakt van papier op basis van pulp van bomen en grassen en bevatten geen synthetische bestanddelen. De buitenkant bestaat uit een coating van zeewier, die het bakje geheel water- en vetafstootbaar maakt.

Als onderdeel van het CSR-beleid van Thuisbezorgd.nl wordt gekeken naar duurzame alternatieven voor verpakkingen van afhaal- en bezorgmaaltijden. Door het aanbieden van deze verpakkingen in de restaurant webshop wordt een schaalbare oplossing voorzien.

Aangesloten restaurants, meer dan 12.000 in Nederland, hebben automatisch toegang tot deze webwinkel en kunnen tegen concurrerende prijzen materialen zoals papieren tassen en bamboe bestek-, bakjes en dozen bestellen.

De zeewier verpakking is eerder dit jaar gedurende drie weken getest met restaurants in Londen, wat in die korte periode alleen al leidde tot een vermindering van zo’n 30.000 verpakkingen in het vuilnis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond