Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org verliest 20 procent leden

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org is afgelopen ongeveer twintig procent van zijn leden verloren, al eindigde de teller netto wel hoger dan eind 2011. De belangrijkste reden voor beëindiging van de lidmaatschappen: staken van bedrijfsactiviteit en faillissement.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte de organisatie bekend dat vorig jaar 293 leden zijn vertrokken. Dat is een kwart meer dan het jaar ervoor. Een kleine veertig procent nam afscheid omdat de webshops simpelweg niet meer bestaan, omdat de eigenaren met de online handel wilden of moesten stoppen.

‘Zo’n 88 webwinkels (dertig procent) stopten met de bedrijfsactiviteiten, 32 webwinkels werden overgenomen (elf procent) en achttien webwinkels gingen failliet (zes procent). Thuiswinkel.org nam zelf van 44 webwinkels afscheid (vijftien procent), omdat zij niet voldeden aan eisen op het gebied van juridische zaken, veiligheid of financiën. 38 leden stopten het lidmaatschap vanwege de kosten (dertien procent). Dertien leden (vier procent) gaven aan onvoldoende toegevoegde waarde te ervaren’, aldus voorzitter Ed Nijpels op de nieuwjaarsreceptie.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!