Deel dit artikel
-

Tien miljoen euro groeigeld voor Spreadshirt

T-shirt-winkel Spreadshirt ontvangt tien miljoen euro durfkapitaal om de internationale groei van het bedrijf te versnellen.

Dat meldt de directeur van het Duitse bedrijf, Jana Eggers, op haar weblog. De nieuwe eigenaren is Kennet Partners. Diens Max Bleyleben wordt commissaris. De kapitaalinjectie kwam mede tot stand door de bemiddelingspraktijken van de Nederlander Harry Nelis, werkzaam bij aandeelhouder Accel Partners. Accel is de tweede partner in de financieringsronde.

Hoe het eigendom nu verdeeld is, is niet bekend. Handelsblatt laat zien dat de oprichters van het bedrijf vermoedelijk nog de meerderheid in handen hebben.

Spreadshirt is een webwinkel waar consumenten hun eigen t-shirts kunnen ontwerpen en deze laten drukken. Bovendien kunnen ze dat ontwerp op laten nemen in het assortiment van de webwinkel. Daarnaast kunnen externe ondernemers de digitale schappen van Spreadhshirt in hun eigen webwinkel opnemen, zoals CNN deed.

Eggers geeft geen details over de plannen met het nieuwe geld. Hij omschrijft het als ‘een kind dat het huis van zijn ouders verlaat om volwassen te worden’. Daarmee wil hij aangeven dat zijn bedrijf geen start-up meer is met een onzekere toekomst.

Begin dit jaar meldde Spreadshirt dat het zijn omzetdoelstellingen voor 2008 niet had gerealiseerd. Het streven was de omzet te doen groeien met tussen de 50 en 80 procent. De teller kwam echter niet hoger dan een groei van 40 procent. De omzet over 2008 komt daarmee naar schatting uit op tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Tot de plannen van 2009 behoort het uitbreiden van het partnerprogramma en -netwerk. Hoeveel Spreadshirt via derden omzet, is niet bekend. In 2008 verscheepte het bedrijf vanuit de fabriek in Leipzig 1 miljoen t-shirts.

Spreadshirt was tijdens Emerce Eday 2006 een van de sprekers:

 

Deel dit bericht

2 Reacties

danny

Erwin, wat een welkom artikel! meteen paar tshirts gekocht…

Erwin Boogert - Emerce

Aan welke opdrukken herken ik je?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond