Deel dit artikel
-

Tienduizenden online vieringen publicatie Drupal 9

Vanmiddag beginnen op Twitter in Nieuw Zeeland de vieringen van de publicatie van Drupal versie 9 en die trekken vervolgens als een golf over de wereld. Morgenmiddag gaan in Hawaii de laatste tweets eruit, maar gaan in vele honderden videomeetings de kurken van de fles.

Een groot deel van de actieve bijdragers aan het open source CMS Drupal zal komende dag op enige manier het glas heffen op de nieuwe versie. In Nederland is dat morgenmiddag om vier uur in een videobijeenkomst.

Drupal is ooit bedacht door de Belg Dries Buytaert maar is vooral dankzij een actieve en betrokken groep ontwikkelaars en gebruikers groot geworden. Drupal.org heeft 1,3 miljoen leden. Ruim honderdduizend man levert actief bijdragen aan het project. Om het API-first is, is het technisch gezien niet lastig om samen te werken met javascriptframeworks als React, Angular of Vue of digitale assistenten en AR- en VR-toepassingen.

Tot de gebruikers behoren organisaties als Lufthansa, de Europese Commissie, Artsen Zonder Grenzen, NASA, de GRAMMYs en Stanford University. In Nederland en België zijn bekende voorbeelden RTL, de Telegraaf, de Rijksoverheid en veel lokale overheden.

Er is in versie 9 veel gedaan gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. De installatie is eenvoudiger, de redactie omgeving is verbeterd en voldoet ook aan toegankelijkheidsrichtlijnen waarmee mensen met een beperking ook beter hun werk kunnen doen op een met Drupal gerealiseerd platform. Daarnaast is het vanaf nu makkelijker om upgrades uit te voeren en is de cost of ownership teruggebracht door code uit het CMS te verwijderen.

Foto: dasrecht (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond