Deel dit artikel
-

Tijd voor een upgrade van het thuiskantoor

Werknemers van Twitter kunnen zo lang als ze willen thuiswerken en bij Google is dat nog zeker tot de zomer van 2021. Het coronavirus zorgt ervoor dat we wezenlijk anders zijn gaan werken. Als je de experts mag geloven is dat permanent.

Vastgoedbedrijven als WeWork maken zich op voor vraaggroei, want organisaties gaan flexibeler en meer fluïde worden: niet één groot hoofdkantoor meer waar iedereen dagelijks heen rijdt, maar meer een hub and spoke-model. Anders gezegd: een centrale locatie en meerdere kleinere satellietlocaties vlakbij de woonplaats van de werknemers.

Een vraag die op directieniveau wel nog speelt, is wat de cultuur van een bedrijf definieert. Hoe houd je die in stand en hoe draag je die over? Dat begint natuurlijk met een goede werkplek. Letterlijk: de thuiswerkplek moet even goed als, zo niet beter zijn ingericht dan, die op kantoor. Of een werkgever daar proactief vergoedingen voor moet geven, ligt aan de onderlinge afspraken. Er valt iets voor te zeggen, want de posten kantoor-, reis- en verblijfkosten zijn aanzienlijk geslonken. Hoeveel dat moet zijn, hangt van je perspectief af. Het Nibud rekent voor dat we dagelijks twee euro extra kosten maken met thuiswerken (koffie, toiletpapier, lunch, etc.). Er zijn echter ook andere ‘spulletjes’. Wij beginnen alvast met de upgrade van het thuiskantoor en doen wat suggesties. [EB]

Breeedbeeeld: Dell UltraSharp Curved Monitor 49”

Videocalls waren nog nooit zo overzichtelijk als met deze monitor. Als een piloot in de cockpit van de grootste Airbus bedien je tools, apps, alerts en calls. Voor de kenners: de aspectratio is 32:9. Voor wie dit scherm buiten het budget valt, is een tweede normale display met zwenkarm ook een optie. Prijs: 1.129 euro.

Geluidsbubbel: Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 Anniversary Edition

Deze aanvoerder in het aanbod van Sennheiser is erg goed in noisecancelling, zodat je gerust een ruimte kunt delen met je partner en geen last hebt van luidruchtige kinderen. Met de app stel je de transparantie ervan in. Verder zitten ze erg prettig, is de geluidsweergave uitstekend en de microfoon van hoge kwaliteit. Prijs: 299 euro.

Valkenoog: Logitech StreamCam

Zo scherp als het oog van de valk zijn de meeste webcams niet, maar ook hier geldt: hoe beter de resolutie, hoe beter de buit. Wie veel videocalls doet, kent inmiddels het verschil tussen goede en slechte cams en mics. Goed beeld en geluid houden je nog redelijk fris. Maar wat is een goede cam? Spiek gewoon even bij de streamers van Twitch. De nieuwe StreamCam kan zich meten met de topcams bij gamers. Prijs: 159 euro.

F1 op vijf wielen: Herman Miller Cosm

Als je een Red Dot wint, weet je dat het goed is. De Cosm-lijn van bureaustoelenmaker Herman Miller won deze in de categorie Best Product Design. De stoelen van dit bedrijf staan dan ook al jaren bekend als de Formule 1-wagens in hun soort. Of je klein bent of groot, een paar minuten zit of een paar uur, je stoel zit als een op maat gesneden pak. Prijs: 1.337 euro.

* Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce magazine (#180).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond