Deel dit artikel
-

TikTok wordt apart bedrijf, reorganisatie voor moeder ByteDance

Het Chinese ByteDance gaat TikTok onderbrengen in een apart bedrijf. De huidige CFO Chew Shou Zi wordt directeur van het nieuwe onderdeel.

‘De bedrijfsonderdelen groeien en worden volwassen en hebben flexibiliteit nodig om hun eigen unieke uitdagingen aan te gaan,’ aldus de verklaring.

Er komen zes hoofddivisies. Douyin (de Chinese variant van TikTok) komt in een dochterbedrijf voor binnenlandse informatiediensten, waaronder ook de Jinri Toutiao-nieuwsaggregator en de Xigua-videodienst.

Dali Education richt zich op het beroepsonderwijs. Lark, ook bekend als Feishu, zal zich richten op samenwerkings- en beheerdiensten voor het verbeteren van de productiviteit, terwijl BytePlus bedrijfsoplossingen, producten en diensten zal aanbieden, waaronder clouddiensten om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie. Nuverse zal een wereldwijde gemeenschap van gamespelers en ontwikkelaars worden.

De reorganisatie volgt op de daling van de waardering van het bedrijf in private equity-markten vanaf de piek van meer dan 400 miljard dollar. Beleggers zijn teleurgesteld dat ByteDance zijn beursgang heeft opgeschort tot 2022.

Net als veel andere Chinese bedrijven moest ByteDance de IPO wel uitstellen vanwege het verscherpte toezicht door financiële toezichthouders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond