Deel dit artikel
-

Tim Cook: ‘Wees niet bang om te veranderen’

“Wees niet bang om te kannibaliseren”. Die boodschap gaf Apple CEO Tim Cook vanochtend mee aan de bezoekers van Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage in Amsterdam. “Bedrijven zijn bang om te veranderen.”

Cook ziet de enorme groei van inmiddels anderhalf miljoen iOS ontwikkelaars in Europa als de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste tijd. “Ik voel een enorme vibratie in Europa die er voorheen niet was. Dit zijn de mensen die de apps van de toekomst maken. Die diensten en producten via weinig meer dan een App Store wereldwijd kunnen aanbieden. Dat is het grote verschil met vroeger, toen je lokaal verkocht. Je zult je meer moeten inleven in andere culturen.”

Op de vraag van oud Eurocommissaris Neelie Kroes hoe het Cook Apple zelf over vijf jaar zag wilde hij ‘eigenlijk liever niet ingaan’. “In het algemeen willen we diensten en producten ontwikkelen die mensen verder helpt. We hebben Apple TV gelanceerd omdat we denken dat apps de toekomst van televisie of in het algemeen van entertainment zijn, daar ga je nog meer van horen. Ik geloof ook dat de Apple Watch nog veel belangrijker gaat worden. Het wordt de app die continu onze gezondheid in de gaten houdt, zoals een auto je waarschuwt voor mankementen. Technologisch zijn we nog niet zover, maar dat zal zeker komen.”

Cook ging ook nog in op vragen over privacy, naar aanleiding van de vraag van de FBI om speciale systeemsoftware te bouwen voor het vergaren van persoonsgegevens. “We vonden dat veel te ver gaan”, aldus Cook. “We hebben apps als iMessage en FaceTime vanaf het begin versleuteld, omdat we onze rol zien als die van koerier, we sturen je bericht door. We willen de inhoud niet weten.”

Cook trapte vanochtend het openingsevenement van Startup Fest Europe af. Later vandaag komen onder meer Eric Schmidt (CEO Alphabet/Google) en Travis Kalanick (CEO Uber) aan het woord.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Precies, hou eens op met dat geanodiseerd aluminium met zwarte bezels.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond