T-Mobile wint rechtszaak Datavrije Muziek

T-Mobile is niet verplicht om een vergoeding te vragen voor het streamen van muziek over 4G. Het bedrijf mag zijn product Datavrije Muziek gewoon gratis aanbieden. Dart heeft de rechtbank van Rotterdam vandaag bepaald.

Met Datavrije Muziek kun je audio via 4G streamen zonder dat dit uit de bundel gaat. Zo kun je ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld PuurFM en Grandprix Radio, Radio 538, Nederland FM, Deezer of Spotify. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wilde Datavrije Muziek in Nederland verbieden op grond van de netneutraliteit.

Ten onrechte. T-Mobile handelt volledig in lijn van de Europese wet- en regelgeving. In Europa is zerorating onder strikte voorwaarden toegestaan, mits er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de diverse muziekstreamingdiensten.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, reageert: ‘Wij kunnen nu blijven innoveren en grenzen doorbreken om onze klanten de volledige vrijheid van onbeperkt mobiel internet te geven. Wij laten onze toekomst niet gijzelen door grenzen te trekken waar dit echt niet hoeft en blijven een open blik houden naar de toekomst.’

3 Reacties

De consument verliest.
Gratis Spooootify lijkt leuk, maar het betekent vooral: aangedikte bundels mogen. En dat betekent hogere maandelijkse betalingen aan T-Mobile, Ziggo, KPN en schavuiten.
Als de rechter mee was gegaan met de NMA, had hws op korte termijn de rest van de koppelverkoop gevolgd: Fox sports, TV bij het internetpakket, RTL en SBS in je TV bundel…. De rapen waren nog niet gaar geweest voor dit schorriemorrie als de trend anders was gezet.
Heel jammer voor de klant.
1200€ voor een beetje bitjes per gezin per jaar gaat alleen maar verder omhoog.
Ter vergelijk: die zelfde bitjes hosten aan de zend-zijde (website hosten) kost 10€ per jaar.

Dat ben ik niet helemaal met je eens, Bert. En het bedrag van 1200 Euro kan ik niet plaatsen. De concurrentie tussen de telecom aanbieders is behoorlijk groot, en zolang zorgvuldig op kartelvorming wordt gemonitord, doet die concurrentie goed zijn werk. Per saldo staan de tarieven voor mobiel dataverkeer fors onder druk, en daar profiteert de consument weer van. Joost Niederer

@bert: lees jij het artikel nu verkeerd of begrijp ik het niet? Zoals ik het lees: T-mobile mag nu zelf bepalen dat het zijn muziekbundel GRATIS aan de klant aanbiedt, zodat dus dataverbruik van de consument NIET meer uit zijn reguliere databundel gaat, en dus kan de consument hiermee euros per maand besparen! Dus voor de consument is dit een juist een goede uitspraak!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug