Deel dit artikel
-

Transportbedrijf Transdev opent aanval op Uber

Transportbedrijf Transdev, eigenaar van vervoerders Veolia en Connexxion, gaat in Amsterdam concurreren met Uber en reguliere taxi’s. Het nieuwe bedrijf Abel wordt de helft goedkoper doordat consumenten ritten kunnen delen met andere passagiers.

Volgens het FD gaat Transdev tussen 2 en 5 miljoen euro in de start-up stoppen. Men begint met een vloot van twintig (elektrische) taxi’s en vijftig chauffeurs, die allemaal in dienst zijn van Transdev.

Passagiers kunnen vanaf vandaag via een app op hun smartphone een rit boeken bij Abel, voorlopig alleen voor het gebied Amsterdam en van en naar luchthaven Schiphol. Het instaptarief bij Abel is 2,50 euro, daarboven betaalt de passagier 1 tot 2 euro per kilometer. Abel is niet aan te houden op straat en staat ook niet bij taxistandplaatsen.

De formule is niet nieuw. Vervoersmakelaar Tinker biedt al enige tijd een soortgelijke luchthavenservice aan voor alle luchthavens in Nederland en België.

De voorbereidingen zijn al in september gestart, toen Connexxion Holding in Hilversum via Matchmark het handelsmerk deponeerde.

Transdev, dat in 28 landen opereert, is het grootste taxibedrijf ter wereld. Het wordt de tweede poging van Transdev, na het mislukte Cabster dat in 2014 wegens te geringe belangstelling alweer stopte. ‘Wij zullen onszelf opnieuw moeten uitvinden voordat een andere partij ons voor is’, aldus Bart Schmeink, directeur van Transdev Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond