Deel dit artikel
-

TravelBird nu echt failliet

TravelBird, dat op 31 oktober jl. surseance van betaling aanvroeg, is failliet verklaard. Volgens curator Jan Padberg van HVG Law is dit nodig om een doorstart in afgeslankte vorm mogelijk te maken.

De boekingen van TravelBird vielen afgelopen zomer erg tegen door het mooie zomerweer in Nederland. Hierdoor kon de reisorganisatie niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. In het achtjarig bestaan was TravelBird vooral gericht op groei en werden er geen eigen reserves opgebouwd. Daar wilde het management dit jaar mee beginnen. Er werden in de eerste twee kwartalen zwarte cijfers geschreven, maar daarmee had TravelBird niet voldoende vet op de botten om de tegenslagen aan te kunnen.

TravelBird heeft 310 medewerkers. Padberg onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart op kleinere schaal en heeft daar vertrouwen in. Hij verwacht binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen verschaffen hierover.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is bezig om de gedupeerde reizigers te helpen. Een deel van hen kan gewoon op vakantie, met dank aan touroperator TUI. De rest krijgt zijn geld terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond