Deel dit artikel
-

Travelmap.nl wisselt van eigenaar

Henk Jan Bijmolt verkoopt zijn reisportaal Travelmap aan twee jonge reisaffiliates.

Arne Bos en Peter Bosma nemen de site over, nadat ze er al enige tijd op projectbasis aan hebben gewerkt. Over het overnamebedrag doet verkoper Henk Jan Bijmolt geen uitspraak. Travelmap.nl heeft naar eigen zeggen een omzet van twee ton, met een verwachte omzetgroei van 25 procent.

Travelmap, dat ik in 2005 begon, vormt eigenlijk de basis voor de oprichting van mijn huidige bedrijf Cleafs. Via mijn reissite kwam ik in contact met affiliatemarketing. Dat leidde uiteindelijk tot Cleafs. Daar werkt nu tien man en het wordt zo groot dat ik daar op wil kunnen focussen”, klinkt verklaring voor de verkoop.

“Deze jongens hebben een toegevoegde waarde voor de site. Ze weten hoe de markt en technologie werken en zijn in staat om bezoekers te blijven trekken en behouden. Dit werk moet je goed doen, anders zakt de site weg in de concurrentie.”

Het is de bedoeling dat nu de vrij statisch opgezette site meer dynamische trekken krijgt, aldus de verkoper die als adviseur bij zijn geesteskind blijft betrokken.

Foto: Bart Everts (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Ben

Mooie achtergrondfoto’s achter de site geven goede reissfeer. Well done

Mark

Gefeliciteerd!

Patrick Mulder

Van harte Henk Jan!

Wouter

Goede stap voor beide partijen! Proficiat

Pieter de Leeuw

Emerce, check je bronnen eens. Travelmap maakt zeker geen 2 ton omzet (zie bv kvk). De bv is nog steeds in handen van Henk Jan Bijmolt.

Oftewel: zogenaamd overnamenieuws om weer in de pers te komen… bah…

Erwin Boogert

De omzet heb ik niet geverifieerd. Dat zou je kunnen afleiden uit de strofe ‘naar eigen zeggen’.

De overdracht van de aandelen vindt volgens Bijmolt op 4 mei aanstaande plaats.

Jens

“aldus de verkoper die als adviseur bij zijn geesteskind blijft betrokken”

Dat moet toch niet kunnen als je eigenaar bent van een affiliate bedrijf? Je hebt dan eenvoudig teveel informatie je kunt (mis)gebruiken. Domme zet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond