Deel dit artikel
-

Trustpilot verwijdert 2,7 miljoen nepbeoordelingen

Reviewplatform Trustpilot verwijderde in 2021 2,7 miljoen nepbeoordelingen, zo blijkt uit het transparantierapport van het bedrijf. Het totaal aantal beoordelingen steeg 21 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Van de 2,7 miljoen nepbeoordelingen* die zijn herkend en verwijderd in 2021, werden er 1,8 miljoen automatisch opgespoord, een toename van 19 procent in vergelijking met 2020.

De vooruitgang in technologie stelde Trustpilot ook in staat om 121.048 waarschuwingen uit te delen in het afgelopen jaar, wat bijna een verdrievoudiging is vergeleken met het jaar daarvoor.

Het aantal openbare waarschuwingen dat bovenaan de profielpagina’s van frauderende bedrijven is geplaatst, om zo consumenten te wijzen op het feit dat er misbruik is ontdekt, lag viermaal zo hoog in 2021.

Het aantal officiële ’cease and desist’ brieven dat verstuurd werd naar bedrijven die de regels overtraden, steeg naar 1425; een stijging van 38 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Eerder dit jaar maakte Trustpilot bekend dat het van plan was een aantal rechtszaken aan te spannen tegen bedrijven om zo gebruik van nepreviews aan te pakken. Ontvangen schadevergoedingen uit deze zaken worden gedoneerd aan organisaties die rechten van consumenten online beschermen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaco VO

“Eerder dit jaar maakte Trustpilot bekend dat het van plan was een aantal rechtszaken aan te spannen tegen bedrijven om zo gebruik van nepreviews aan te pakken. Ontvangen schadevergoedingen uit deze zaken worden gedoneerd aan organisaties die rechten van consumenten online beschermen.”

En nu een bedrijf dat ten onrechte aan de schandpaal wordt genageld? En dat z’n profiel moet claimen om überhaupt te kunnen reageren/ En dat dan allerlei salesvolk van Trustpilot achter zich aankrijgt?

Trustpilot doet zich veel netter voor dan ze zijn. Het is een enge club waarvan de medewerkers niet eens hun eigen namen gebruiken in de communicatie. Weg ermee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond