Deel dit artikel
-

Tweakers breidt vergelijker uit met witgoed

Tweakers’ Pricewatch is uitgebreid met de productcategorie Witgoed. Het aankoopproces van consumentenelektronica zou vergelijkbaar zijn met dat van wasmachines en magnetrons.

Na enkele maanden testen ging vandaag de productcategorie Huishoudelijk live op Tweakers Pricewatch. De uitbreiding is een ogenschijnlijk branchevreemde voor een site die voornamelijk gaat over computers, servers, netwerken en andere randapparatuur.

Hoofdredacteur Wilbert de Vries legt uit: “Uit onderzoek blijkt dat het aankoopproces van witgoed grotendeels gelijk is aan dat van bruingoed, waarbij de man online de productoriëntatie doet op basis van onder meer specificaties.”

“Omdat de Pricewatch nu al voornamelijk door mannen wordt bezocht die zich online oriënteren en Tweakers.net juist zich daarin probeert te onderscheiden met onder meer de volledigheid van specificaties en details, voelt dit als een logische vervolgstap. Veel winkels met elektronicaproducten bieden ook witgoed aan. ”

De productgroep an sich is geen vreemde. Steeds meer consumenten kopen via internet spullen die tot voor kort enkel via de traditionele retail werden verkocht. Vorig jaar zomer bleek al uit cijfers van Icecat dat Witgoed internationaal de snelst groeiende productgroep in e-commerce is. Fornuizen & Ovens, koelkasten en machines en -drogers worden bijna net zo makkelijk via het web gekocht als apps, telefoons en boeken.

Tweakers is onderdeel van VNU Media, dat sinds mei van dit jaar eigendom is van de Belgische Persgroep.

Foto: DeclanTM (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Steve

“Bol.com verkoopt sinds oktober 2011 witgoedartikelen”

Wat doet deze zin in het artikel?
Totaal irrelevant.

Bovenstaande reactie én de quote verwijderd uit het artikel?
Censuur? Gelukkig hebben we de screenshots nog…

Erwin Boogert

Censuur? Dat doen ze in andere landen. Voor de meelezers: Steve gaf aan dat genoemde passage niet relevant was. Ik antwoordde: ‘Je hebt gelijk’ en verwijderde betreffende passage. Als het goed is, ontving Steve daarover een e-mail. Kennelijk niet (mogelijk geen geldig e-mailadres of opteerde niet voor alertfunctie). Hopelijk is dit voldoende uitleg. Zo niet, bel dan ajb Steve. Niets te verbergen, wil enkel relevante informatie geven. Mijn nummer staat op de site.

Hans

Niets te verbergen hebben en de vraag om te bellen in plaats van online te reageren zijn wel een beetje tegenstrijdig.

rob

de witgoed sectie is nergens te vinden?

rob

laat maar 🙂 de titel heeft mij verward

Papa

Zijn die speakers and subwoofer wel fijn voor dat goudvisje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond