Deel dit artikel
-

‘Twee dagen in de week thuiswerken wordt standaard’

De uitbraak van het coronavirus begin 2020 heeft erin geresulteerd dat iedereen die maar enigszins thuis kon werken geacht werd om dat ook te gaan doen. Aangezien deze situatie nu al meer dan een jaar voortduurt, heeft de coronacrisis een blijvende impact op de toekomst, zo voorspelt het Working from Home-rapport van Telecompaper over het eerste kwartaal van 2020.

83 procent van alle Nederlanders verwacht ook na de coronacrisis één of meerdere dagen thuis te zullen blijven werken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat in het Midden en Kleinbedrijf (MKB) met 1 tot 50 medewerkers 31 procent van alle medewerkers verwacht na de coronacrisis niet meer thuis te kunnen werken. Bij grotere bedrijven ligt dit percentage een stuk lager: bij bedrijven met 50 tot 500 medewerkers op 16 procent en bij bedrijven die meer dan 500 medewerkers in dienst hebben op slechts 10 procent.

Gekeken naar leeftijdsgroepen valt eveneens op dat onder alle leeftijdsgroepen de verwachting bestaat dat na de coronacrisis de nieuwe standaard tenminste twee dagen per week thuiswerken zal gaan worden. Onder 18- tot 30-jarigen verwacht 57 procent van alle Nederlanders tenminste twee dagen per week thuis te zullen blijven werken na de coronacrisis. Onder 30- tot 50-jarigen ligt dit op 67 procent en onder 50-plussers zelfs op 74 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik

Het is een gek gezicht dat sommigen nog steeds af en toe op kantoor werken. Ouderwets. Mij lijkt elke 2 a 4 weken een dag op kantoor voldoende. Hoop files, onnpdig tijdverlies en afleiding. Kans op besmettingen dat blijft nog tientallen jaren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond