Deel dit artikel
-

Tweede Amerikaanse overname voor Dept

Dept koopt het vooraanstaande, nog onafhankelijke bureau BASIC® uit San Diego. Met de aankoop zet het een volgende stap in zijn ambitie om een serieuze internationale speler te worden op meerdere continenten.

Vanochtend maakt Dept de uitbreiding van zijn bureaunetwerk met BASIC® bekend. Het bedrijf met 120 medewerkers is gespecialiseerd in creatief, merkbouwend werk en doet dat voor onder meer Google, Apple, Airbnb, Patagonia en KFC. In de afgelopen vier jaar won het elk jaar Webby Awards voor aan klanten geleverde producten en diensten.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Directeur Matt Faulk van BASIC® blijft aan het roer staan bij het bedrijf dat hij oprichtte. In een persbericht laat hij optekenen: “Als onderdeel van Dept kunnen we ook data en technologie in de mix brengen. Het brengt energie en ondernemerschap, en zorgt voor die wereldwijde schaal en service-uitbreiding waar onze klanten naar op zoek zijn.”

Faulks bedrijf heeft ook filialen San Francisco en St. Louis. Dept heeft nu posities aan de oostkust, de weskust en in het midden van het land. Aan de oostkust kocht werd in maart 2019 het in Boston gevestigde Rocket Insights gekocht.

“Ons doel is om de beste agency ter wereld te bouwen”, aldus Dimi Albers, CEO van Dept (foto). “Eén van de belangrijkste stappen om dat doel te bereiken is het bouwen van een leading agency in de VS om onze klanten te helpen hun digital business verder op te bouwen en te versnellen.”

Buiten de VS voegde Dept onlangs ook het Deense strategische design agency Sorthvid en het Zwitserse digital agency Hinderling Volkart toe.

De meerderheid van de aandelen Dept is sinds eind december 2019 in handen van Carlyle. Dat investeerde vanuti zijn Europe Technology Partners (CETP) IV-fonds. De Amerikaanse investeerder met 230 miljard dollar beheerd vermogen rapporteerde enkele weken geleden een nettowinst van driehonderd miljoen dollar over het derde kwartaal (PDF).

Deel dit bericht

3 Reacties

Robert-Jan

Fantastisch natuurlijk dat een van oorsprong Nederlandse club dit doet, ook al is het na de overname van Carlyle nu Amerikaans. Het AJAX van de Nederlandse agencies. Nu ook net als AJAX ook de miljoenen aan NOW weer terugbetalen nu het zo goed gaat en niet overnames uit de NOW betalen dan zijn het echte godenzonen.

Bart Manuel - Dept

Beste Robert-Jan, dank voor je reactie, en mooie vergelijking (al doet die mij als Rotterdammer ook een beetje pijn). Wat betreft NOW gelden kunnen we je geruststellen: NOW1 geld hebben wij zodra dat kon eind september geheel terugbetaald, en NOW2 geld betalen we ook helemaal terug zodra dat kan: we hopen dat dat snel is. Onder geen beding gebruiken we dit geld voor overnames, het staat netjes apart.

Robert-Jan

Dat is goed om te horen Bart! Excuus voor de vergelijking met de verkeerde club 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond