Deel dit artikel
-

Dept Agency naar Amerika en Azië

Bureaunetwerk Dept wil in de komende vijf jaar uitgroeien tot een wereldspeler. Nu hij een stevige positie in de grootste EU-landen heeft, richt CEO Dimi Albers zijn pijlen op Amerika en Azië.

De verbreding van de horizon komt voort uit de nieuwe strategie die in 2015 werd ingezet. Toen stapte investeerder Waterland in. Wat volgde was een reeks overnames in Nederland, Duitsland en Engeland en de oprichting van Dept als paraplumerk boven alle losse labels. Inmiddels is dat het hoofdmerk.

Albers lichtte afgelopen maandag kort zijn plannen voor de komende vijf jaar toe tijdens het BNR-programma Zaken Doen Met. “We moéten snelheid maken. Traditioneel bureaus, IT-clubs en consultaties gaan ook die kant [van het digitale domein] op.”

De buy- en build-strategie zorgde ervoor dat Dept in drie jaar tijd groeide van 150 naar 1.150 medewerkers. Daarvan zitten er 450 in Nederland, verdeeld over specialismen rondom technologie, creatie en data.

Via het dochterbedrijf dat tot voor kort Building Blocks heette zit Dept al in Amerika. Dat data- en IT-bedrijf heeft een kantoor in Boston. Albers hint er echter op dat hij meer vaardigheden van zijn bureau aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wil activeren.

Hoe de expansieplannen er in concrete termen uitzien licht Dept ergens in de komende weken nader toe.

Dept is voor minder dan de helft in handen van investeerder Waterland. De overige aandelen zijn in handen van de bijna negentig ondernemers die hun eigen bedrijf hebben ingebracht in het bureaunetwerk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Bogaers - FindFactory

Wist niet dat Building Blocks al overgenomen / een deelname heeft vanuit een bedrijf als Dept. Een scoop tussen de regels door??

Erwin Boogert

Het gaat om een Engels bedrijf onder die naam. De verwarring zit in het feit dat er ook een NL bedrijf is met dezelfde naam. Maar die betreft het dus niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond