Deel dit artikel
-

Twitter bouwt Nederlands salesteam

Twitter breidt zijn salesactiviteiten uit naar Nederland en is bezig een lokaal samen te stellen. Nederland behoort tot de eerste vier landen in Europa waarvoor lokale verkoopteams worden opgetuigd.

De vacaturesectie op Twitter.com verraadt, dat het ‘chatbedrijf’ op zoek is naar vier Nederlandse salesmedewerkers. Weblog Twittermania ontdekte de vacatures die bezet zullen worden in Dublin. Veel Amerikaanse internetbedrijven hebben daar sales- en serviceteams zitten.

Het is niet uitgesloten dat Twitter op enig moment een lokaal kantoor opent om de Nederlandse markt beter te bedienen. Vooralsnog worden de fundamenten echter gelegd vanuit de Ierse hoofdstad.

De nu vacante posities zijn voor een Account Executive, Account manager, Senior manager en een Support Agent. De leider van dit team moet een verkoopstrategie optuigen en de basis leggen voor ‘schaalbaar salesteam’. Het ziet er ook naar uit dat het bedrijf op een proactieve manier de markt zal benaderen. De nieuwe medewerkers moeten met cold calls klanten over de streep halen. Dat houdt in dat ze bedrijven proberen te strikken voor Twitterreclame die daar tot dat moment niet over nadachten. Ze richten zich nadrukkelijk op adverteerders in de sectoren retail, technologie, travel en entertainment.

Uit de andere salesvacatures blijkt dat Nederland tot de eerste vier Europese landen behoort waar Twitter actieve exploitatie begint. De drie andere landen zijn Engeland, Ierland en Spanje.

Twitter exploiteert op dit moment drie commerciële posities. Bedrijven kunnen een positie kopen in tweetstreams, bij trending topics en ze kunnen tegen betaling eigen accounts prominent naar voren schuiven om zo meer volgers te krijgen.

Foto: David Berkowitz (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Patrick Speijers

Dat wordt ook wel tijd…al meerdere malen aangegeven met promoted products te willen werken, nooit wat van gehoord…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond