Deel dit artikel
-

Cijfers Twitter beter dan verwacht, maar slechte vooruitzichten

Twitter rapporteerde zojuist beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet kwam uit op 548 miljoen dollar, terwijl 511 miljoen was verdacht. Het aantal maandelijkse gebruikers stijgt weer: van 321 naar 328 miljoen.

Of dat te maken heeft met de tweets van Donald Trump, durft Twitter niet te zeggen. Het bedrijf ziet wel een correlatie, maar kan die nog niet goed onderbouwen.

De algehele trend is minder positief: de omzet van Twitter gemeten over een heel jaar blijft dalen, met 8 procent, door tegenvallende advertentieverkopen. Het nettoverlies bedroeg over het eerste kwartaal 62 miljoen dollar (pdf). Twitter heeft sinds zijn bestaan nog geen winst gemaakt.

De vooruitzichten voor het volgende kwartaal zijn ook weer minder, met een EBITDA die tussen de 95 en 15 miljoen dollar moet eindigen. Volgens COO Anthony Noto ligt dat aan minder goed werkende advertentieformaten die langzaam worden uitgefaseerd.

Naast de cijfers was er ook nog ander nieuws: Twitter overweegt 24 uur per dag en zeven dagen in de week live video te streamen. Nu gebeurt dat nog per evenement (sport en nieuws).

De koers van het aandeel steeg 11 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond