Deel dit artikel
-

Uber bouwt prestigieus hoofdkantoor in San Francisco

Uber groeit zo snel dat er een nieuw opvallend hoofdkantoor moet komen in de wijk Mission Bay in San Francisco. Gisteren werden de bouwtekeningen gepresenteerd.

Uber vormde vorig jaar al een joint venture met vastgoedbedrijf Alexandria Real Estate Equities om het nieuw hoofdkwartier te ontwikkelen.

Het gaat eigenlijk om twee gebouwen, waaronder een van tien en een tweede van zes verdiepingen. Daartussen komen glazen loopbruggen.

Wereldwijd heeft het bedrijf al 3000 werknemers. Uber zit nu verspreid over verschillende kantoren in San Francisco. Men wil echter in de Californische stad blijven, omdat het bedrijf daar is ontstaan.

San Francisco wordt architectonisch steeds meer bepaald door internetbedrijven. Zo verrijst er binnenkort de Salesforce Tower, het hoogste kantoorgebouw van de stad, waar het gelijknamige bedrijf de komende vijftien jaar ten mintens dertig verdiepingen zal huren.

In Silicon Valley wil Google wil een enorm glazen dak van metaal en glas laten bouwen over zijn campus in het Californische Mountain View.

Facebook en Apple werken al volop aan nieuwe hoofdkantoren. Facebook heeft Frank Gehry, de architect van het Guggenheim Museum in Bilbao, ingehuurd. Het UFO-vormige hoofdkwartier van Apple staat plaatselijk al bekend als het Apple Spaceship.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond