Deel dit artikel
-

Uber nu echt verboden in Duitsland

De taxidienst UberPOP wordt in heel Duitsland definitief verboden. Dat heeft een rechtbank in Frankfurt bepaald. Bij overtreding kan Uber 250.000 euro boete betalen.

De rechtbank had al eerder vastgesteld in een zaak die Taxi Deutschand had aangespannen dat het bedrijf de Duitse regels voor personenvervoer overtrad. Vervoer tegen vergoeding zoals Uber aanbiedt, is wat anders dan een een vrijblijvende meerijdienst. En dus dienen de chauffeurs over de juiste vergunningen te beschikken. Een andere optie is dat Uber zijn diensten gratis aanbiedt.

UberPOP was in Duitsland reeds actief in de steden Berlijn, Frankfurt, Hamburg, München en Düsseldorf. Het Amerikaanse bedrijf kan nog in beroep gaan.

In Nederland was UberPOP al eerder verboden. Nog altijd wordt, onder meer in Rotterdam, jacht gremaakt op snorders van Uber.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sjaak

Zo dom dat er in alle koppen altijd wordt geschreven over ‘UBER’. Uber op zich is namelijk prima dienst en niets illegaals aan. Het gaat om uberPOP.

Jan Libbenga (Emerce)

Uber is tegenwoordig grotendeels uberPOP. Dat is ook veruit het interessantste businessmodel. In New York rijden er intussen meer uberPOP chauffeurs dan taxichauffeurs. De overige activiteiten zijn verwaarloosbaar. Een verbod op uberPOP is in veel gevallen ook echt een verbod op Uber.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond