Deel dit artikel
-

UberEATS naar 100 nieuwe steden

Uber gaat honderd nieuwe steden toevoegen aan het geheel van tweehonderd steden waar het bedrijf nu actief is met bezorgdienst UberEATS.

De nieuwe steden komen vooral in Europa, maar wordt er geïnvesteerd in een paar grote steden in het Midden-Oosten en Afrika.

In een vraaggesprek met de Financial Times zegt baas Jason Droege van Logistiek dat UberEATS beter presteert dan verwacht. Het zou ondertussen in een kwart van de steden, vijftig van de tweehonderd, winstgevend zijn. Daarom investeert Uber extra in het vergroten van deze ‘zusteractiviteit’ van de taxidienst.

Engeland krijgt veertig nieuwe steden waar de maaltijdbezorger zijn diensten gaat aanbieden en Frankrijk 35. Daarnaast spreekt Droege over Ierland, Egypte, Kenya, Oekraïne, Romenië en Tsjechië. In Nederland zijn de fietskoeriers actief in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Buiten Amerika en Europa heeft Uber in de afgelopen kwartalen zijn activiteiten afgebouwd. Althans, het heeft delen van de operaties ondergebracht bij lokale partijen in ruil voor een minderheid van hun aandelenpakket: China (Didi), Rusland (Yandex), Zuid-Oost Azië (Grab). Didi lijkt bezig een positie op te bouwen in Zuid-Amerika, maar daar is geen sprake van een strategische samenwerking met Uber.

Foto: shopblocks.com (cc)

Dit bericht is 6 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond